Notícies de Navàs relacionades amb ensenyament

La 3a Trobada de cooperatives escolars aplega més de 550 alumnes del Bages a Navàs

La trobada, organitzada pel Consell Comarcal conjuntament amb alguns ajuntaments del Bages, s’emmarca en un programa que fomenta l’emprenedoria i en el qual participen 15 escoles del Bages amb 22 cooperatives.

En aquesta edició l’aprenentatge i la diversió han donat cita al Pavelló Blau de Navàs en una jornada emmarcada en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola

 

550 alumnes de 15 escoles del Bages han participat aquest divendres 29 de març, a la trobada d’escoles cooperatives, organitzada per Consell Comarcal del Bages i 8 ajuntaments del Bages. La jornada s’emmarca en el programa CuEmE, de la Diputació de Barcelona, que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora a les escoles. El projecte, adreçat a alumnes de 5è i 6è de primària, es basa en la realització d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

 

A la trobada d’escoles cooperatives al Pavelló Blau de Navàs hi han participat: Col·legi Sant Josep de Navàs, escoles Ametllers, Collbaix i Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada, escoles Bages, La Salle, L’Espill, Escola Sant Igansi i Joviat de Manresa, escola de Maians, i Fedac Súria i Escola Mare de Déu de Montserrat, Escola Joventut de Callús, Escola Puigsoler de Sant Vicenç de Castellet. Els alumnes participants han exposat els productes que han creat en diverses parades que s’han instal·lat al Pavelló. Durant la jornada s’han compartit també experiències entre diferents cooperatives i s’han fet jocs dinamitzats per entendre el cooperativisme.

 

La trobada ha permès als participants, dividits en grups, compartir experiències, participar en jocs amb l’objectiu d’entendre el cooperativisme, gaudir d’un esmorzar conjunt i exposar els productes que han creat en diverses parades habilitades al pavelló Blau de Navàs. També s’ha comptat amb el Manel Justícia en l’organització i dinamització de les activitats grupals.


A mig matí han rebut la visita de diverses autoritats, entre ells, L’alcalde Jaume Casals Ció i Joan Fernández, Regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Navàs, acompanyats de Sr. Agustí Comas, President del Consell Comarcal i el Sr. Rafael Homet, Diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona que han fet un recorregut per les parades per veure els productes exposats, on hi havia tot tipus d’articles de bisuteria, agendes, clauers, memori, jocs i una llarga llista d’objectes molt creatius i fets de forma artesana.

 

Tots els nens i nenes han rebut com a obsequi una samarreta de la trobada.

Publicació: 29/03/2019 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dimarts 12 de Maig de 2020
PREINSCRPICIÓ A L'ESCOLA BRESSOL LA QUITXALLA
Dijous 16 de Gener de 2020
Alumnes d'Erasmus als dos instituts
Divendres 27 de Desembre de 2019
30 anys de Pastorets al Col·legi Sant Josep
Dilluns 16 de Desembre de 2019
Xerrada sobre l'edifici de l'Institut-Escola Sant Jordi
Dimarts 10 de Desembre de 2019
El Col·legi Sant Josep a l’European Schoolnet
Dijous 17 d'Octubre de 2019
Taller de prevenció d'alcohol, tabac, i sucres i begudes energètiques
Divendres 12 de Juliol de 2019
PREMI NACIONAL AL COL·LEGI SANT JOSEP PEL PROJECTE ETWINNING “MONUMENTAL EUROPE”
Dimecres 10 de Juliol de 2019
Col·legi Sant Josep a Brussel·les, treballant per les noves pedagogies de l’educació del segle XXI
Dijous 06 de Juny de 2019
La navassenca Marta Vila guanya el premi del XXIVè "El gust per la lectura"
Dilluns 03 de Juny de 2019
Versions. Exposició artística de l'alumnat de 1r ESO a La Volta
Dilluns 03 de Juny de 2019
La navassenca Íngrid Rodríguez queda finalista al premi de "Relatos cortos"
Dilluns 20 de Maig de 2019
El Col·legi Sant Josep rep un premi europeu sobre la sostenibilitat i la reducció de residus
Dilluns 15 d'Abril de 2019
2a JORNADA INDUSTRIAL A L’EDN
Divendres 29 de Març de 2019
Fridays for future
Subscriu-te a la newsletter de Navàs