Notícies de Navàs relacionades amb ensenyament

La 3a Trobada de cooperatives escolars aplega més de 550 alumnes del Bages a Navàs

La trobada, organitzada pel Consell Comarcal conjuntament amb alguns ajuntaments del Bages, s’emmarca en un programa que fomenta l’emprenedoria i en el qual participen 15 escoles del Bages amb 22 cooperatives.

En aquesta edició l’aprenentatge i la diversió han donat cita al Pavelló Blau de Navàs en una jornada emmarcada en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola

 

550 alumnes de 15 escoles del Bages han participat aquest divendres 29 de març, a la trobada d’escoles cooperatives, organitzada per Consell Comarcal del Bages i 8 ajuntaments del Bages. La jornada s’emmarca en el programa CuEmE, de la Diputació de Barcelona, que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora a les escoles. El projecte, adreçat a alumnes de 5è i 6è de primària, es basa en la realització d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

 

A la trobada d’escoles cooperatives al Pavelló Blau de Navàs hi han participat: Col·legi Sant Josep de Navàs, escoles Ametllers, Collbaix i Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada, escoles Bages, La Salle, L’Espill, Escola Sant Igansi i Joviat de Manresa, escola de Maians, i Fedac Súria i Escola Mare de Déu de Montserrat, Escola Joventut de Callús, Escola Puigsoler de Sant Vicenç de Castellet. Els alumnes participants han exposat els productes que han creat en diverses parades que s’han instal·lat al Pavelló. Durant la jornada s’han compartit també experiències entre diferents cooperatives i s’han fet jocs dinamitzats per entendre el cooperativisme.

 

La trobada ha permès als participants, dividits en grups, compartir experiències, participar en jocs amb l’objectiu d’entendre el cooperativisme, gaudir d’un esmorzar conjunt i exposar els productes que han creat en diverses parades habilitades al pavelló Blau de Navàs. També s’ha comptat amb el Manel Justícia en l’organització i dinamització de les activitats grupals.


A mig matí han rebut la visita de diverses autoritats, entre ells, L’alcalde Jaume Casals Ció i Joan Fernández, Regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Navàs, acompanyats de Sr. Agustí Comas, President del Consell Comarcal i el Sr. Rafael Homet, Diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona que han fet un recorregut per les parades per veure els productes exposats, on hi havia tot tipus d’articles de bisuteria, agendes, clauers, memori, jocs i una llarga llista d’objectes molt creatius i fets de forma artesana.

 

Tots els nens i nenes han rebut com a obsequi una samarreta de la trobada.

Publicació: 29/03/2019 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dijous 09 de Desembre de 2021
BEQUES DE TRANSPORT ESCOLAR PER AL PRIMER TRIMESTRE
Dimarts 09 de Novembre de 2021
PRIMERES REUNIONS PER ENCARAR EL FUTUR EDUCATIU DE NAVÀS
Dimarts 20 de Juliol de 2021
Cloenda del projecte Erasmus+ del Col·legi Sant Josep a Romania
Divendres 02 de Juliol de 2021
L'EDN PARTICIPA A LES 24H DE MOTOCICLISME DEL CIRCUIT DE CATALUNYA
Dimarts 18 de Maig de 2021
EL PLE DE L'AJUNTAMENT DEMANA FORMALMENT QUE EL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ COMPRI, I NO LLOGUI, ELS EDIFICIS DE L'ESCOLA DIOCESANA
Dilluns 26 d'Abril de 2021
INFORMACIÓ DE LA PREINSCRIPCIÓ A L’ESCOLA BRESSOL QUITXALLA CURS 2021/2022:
Dimecres 07 d'Abril de 2021
BEQUES DE TRANSPORT ESCOLAR PER AL 2N TRIMESTRE
Divendres 26 de Febrer de 2021
COMUNICAT DELS CENTRES EDUCATIUS PER ORIENTAR LES FAMÍLIES EN RELACIÓ AL PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR PER AL CURS 2021-2022
Dijous 18 de Febrer de 2021
EL CONSELLER BARGALLÓ ES REUNEIX AMB LES COMUNITATS EDUCATIVES
Dimecres 10 de Febrer de 2021
VERKAMI PER A PRODUIR EL DISC DE LA JAZZBAND NAVÀS-SÚRIA AMB EMILIO SOLLA
Dimecres 03 de Febrer de 2021
COMUNICAT OFICIAL REFERENT A LA INTEGRACIÓ DELS DOS CENTRES ESCOLARS DEL PATRONAT DE LA FUNDACIÓ ESCOLA DIOCESANA DE NAVÀS A LA XARXA DE TITULARITAT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA.
Dimarts 02 de Febrer de 2021
L’Ajuntament de Navàs, el Departament d’Educació i la titularitat de l'Escola Diocesana de Navàs tanquen un preacord per passar a la xarxa pública el Col·legi Sant Josep i l’Escola Diocesana
Dimarts 12 de Maig de 2020
PREINSCRPICIÓ A L'ESCOLA BRESSOL LA QUITXALLA
Subscriu-te a la newsletter de Navàs