Notícies de Navàs relacionades amb la cultura

La pluja dóna treva per celebrar la Diada a Navàs

La pluja va respectar l’acte patriòtic en commemoració de l’Onze de Setembre a Navàs, que va avançar els actes oficials a la vigília de la diada per facilitar la participació a la Via Catalana de més de mig miler de navassencs que s’hi han inscrit.
Els actes van començar amb amb la marxa de torxes que va aplegar unes 300 persones, amb els gegants, bastoners i grallers de Navàs que van obrir la cercavila. El recorregut pel centre del poble va ser seguit amb curiositat pel públic que ho seguia des dels habitatges, amb el risc de pluja latent.
A la plaça Catalunya el ritual va començar amb el relleu de la bandera estelada, la lectura d’un poema de Salvador Espriu a càrrec de la regidora de Cultura, Sònia Majoral. El poema escollit va ser ‘Inici de càntic al temple’.
Tot seguit es va fer l’ofrena floral, que va explorar la novetat de fer-ho amb testos de plantes que seran reutilitzades en parcs i jardins públics de Navàs. La prova va resultar un èxit i les entitats van invertir els diners que habitualment es gastaven en rams de flors en l’adquisició de 85 testos de plantes (40 romanins, 20 timons, 15 pensaments i 10 tuies). A l’ofrena, cada entitat hi va portar només una mostra. En total es van adherir a l’acte una vintena d’associacions culturals i esportives, encapçalades per l’Ajuntament de Navàs.
Hereus i Pubilles van ser els encarregats d’elaborar i llegir el manifest de la diada que no es mossegava la llengua ni un pèl alhora de reivindicar el dret a decidir dels catalans ‘Espanya ens enganya, ens roba i ens maltracta i ho hem d’evitar. La independència és el preu que demanem’. El text reclamava la unió de tots els catalans per tal de seguir lluitant i ‘fer via cap a la independència’.
Amb el cant dels Segadors va finalitzar l’acte de commemoració de l’Onze de Setembre a Navàs.
Pocs munits després el temporal es va desfermar i va caure aigua a bots i barrals, uns 45 litres recollien aquest matí els pluviòmetres locals.
Avui a la tarda, a Navàs, hi haurà toc general de campanes a les 17:14 hores, i a les 6 audició de sardanes amb la Principal de Berga, berenar popular i recital d’havaneres amb el grup Rems, al passeig de Ramon Vall.
A primera hora del matí han marxat de Navàs els autocars que participen a la Via Catalana coordinats per l’entitat Navàs per la Independència, on s’hi han inscrit més de mig miler de persones.

Publicació: 11/09/2013 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Divendres 09 de Febrer de 2024
ENTRADES A LA VENDA DE LES GIRLS LIKE THAT
Dilluns 05 de Febrer de 2024
Entrades a la venda pel CONCERT: «DE LA TERRA»
Divendres 12 de Gener de 2024
ARRIBA EL IX CONCURS DE RELATS BREUS
Dimecres 10 de Gener de 2024
CONCERT «EN LA NOSTRA LLENGUA DE JAZZ CLAR + JAZZ BAND NAVÀS – SÚRIA»
Dimecres 10 de Gener de 2024
PROGRAMACIÓ CASAL SANT GENÍS PRIMER SEMESTRE 2024
Dilluns 27 de Novembre de 2023
VERMUT – PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
Dilluns 27 de Novembre de 2023
CONCERT DE NADAL DE LA CORAL NOVA
Dimarts 21 de Novembre de 2023
VOLEU ESCOLTAR LA BANDA FEMENINA DE VERSIONS MÉS CANYERA DE LA TELEVISIÓ?
Dilluns 20 de Novembre de 2023
CONSUMEIX CULTURA AMB GRANS DESCOMPTES
Dilluns 20 de Novembre de 2023
Premi a la Projecció artística en Il·lustració per a Valentí Gubianas i Escudé i Premi Empremta per a TEST, Festival de Pobles Creatius en la 41a edició dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura
Dilluns 20 de Novembre de 2023
CLOENDA XLII CONCURS DE CINEMA I VÍDEO DE NAVÀS
Dilluns 20 de Novembre de 2023
JAN PUIGDELLÍVOL PROCLAMAT HEREU DE LES COMARQUES BARCELONINES
Dijous 09 de Novembre de 2023
AVUI EL CASAL SANT GENÍS S’HA OMPLERT DE NENS I NENES PER GAUDIR DE L’ESPECTACLE GALETES DE FORMATGE DE LA COMPANYIA TXO TITELLES DINS LA PROGRAMACIÓ DE L’ANEM AL TEATRE
Dilluns 30 d'Octubre de 2023
CURS DE SARDANES
Subscriu-te a la newsletter de Navàs