Notícies sobre comunicació de Navàs

La producció de vi a l’època medieval posa en valor les restes de premses, tines i trulls

El treball meticulós i exhaustiu realitzat per inventariar, documentar, descriure i localitzar restes arqueològiques relacionades amb les tècniques ancestrals d’elaboració del vi, pels germans Ramon i Jaume Corominas de Cercs, va ser el motiu de la presentació del llibre «Premses, tines i trulls», que finalment no va tenir ni la presència dels autors ni del llibre, exahurit i a l’espera una segona edició. L’acte va tenir lloc a la sala d’actes de la Biblioteca de Navàs, amb les intervencions de la historiadora Rosa Serra, la pedagoga  Maria Estruch i del vinyaire Isidre Vinyas, de Vinyes d’Empremta.
El regidor de Promoció Econòmica, Joan Fernàndez, va fer la presentació de l’acte i va excusar la no assistència dels germans Corominas, per una causa imprevista. També va dir que hi hauria una nova xerrada, en aquesta ocasió sobre el terreny amb el Ramon i el Jaume Corominas, més endavant. L’acte s’inclou en la setmana prèvia a la Fira de Tardor que posa l’accent en els productes de proximitat, ecològics i la gastronomia.
Rosa Serra va destacar el treball incansable dels germans Corominas, que han dedicat un quart de segle a investigar i documentar restes relacionades amb la producció de vi, a l’època medieval (s. X – XV). Isidre Vinyas, va defensar el seu projecte de crear un espai únic de paisatge vitivinícola als costers de Vilafresca, la reivindicació d’un patrimoni infravalorat, la recuperació de varietats autòctones i fent el vi com abans.
Maria Estruch, va explicar i mostrar en imatges extretes del llibre, com funcionaven les premses, tines i trulls excavades a les roques, ben a prop de les vinyes, i les tècniques que s’utilitzaven per aprofitar fins a l’última gota de vi.
L’acte va cloure amb un tast de vi blanc natural, macabeu cent per cent, de nom Rabassa, de Vinyes d’Empremta, i productes de proximitat com els embotits de Navàs i Casserres, formatge de la Nou, i galetes de la pastisseria Mas.

Publicació: 12/10/2017 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dilluns 18 de desembre de 2023
CALENDARI 2024
CALENDARI 2024
Dijous 24 d'agost de 2023
CONCURS DE FOTOGRAFIA PEL CALENDARI 2024
CONCURS DE FOTOGRAFIA PEL CALENDARI 2024
Dijous 03 d'agost de 2023
100 VIES D'ESCALADA SOSTENIBLE, LLIBRE DEL NAVASSENC JOSEP SANTASUSANA
100 VIES D'ESCALADA SOSTENIBLE, LLIBRE DEL NAVASSENC JOSEP SANTASUSANA
Dijous 06 de juliol de 2023
PLE EXTRAORDINARI "CARTIPÀS MUNICIPAL 2023-2027"
PLE EXTRAORDINARI
Dijous 13 d'octubre de 2022
CONCURS DE FOTOGRAFIA PEL CALENDARI 2023
CONCURS DE FOTOGRAFIA PEL CALENDARI 2023
Dimecres 28 d'octubre de 2020
NOVA GUIA D'INFORMACIÓ MUNICIPAL, COMERCIAL I DE SERVEIS
NOVA GUIA D'INFORMACIÓ MUNICIPAL, COMERCIAL I DE SERVEIS
Dijous 17 d'octubre de 2019
Actualització dels horaris del servei de transport de passatgers
Actualització dels horaris del servei de transport de passatgers
Divendres 17 de maig de 2019
Serveis d'ambulàncies durant les eleccions del 26 de maig
Serveis d'ambulàncies durant les eleccions del 26 de maig
Dimarts 26 de febrer de 2019
Implantació de la cita prèvia a l'Organisme de Gestió Tributària
Implantació de la cita prèvia a l'Organisme de Gestió Tributària
Dimarts 05 de febrer de 2019
Oficines de l'ajuntament estaran tancades per formació
Oficines de l'ajuntament estaran tancades per formació
Dimarts 27 de novembre de 2018
Incidència amb la Seu Electrònica
Incidència amb la Seu Electrònica
Dimecres 31 d'octubre de 2018
El Carnestoltes Reganser arriba a Navàs!
El Carnestoltes Reganser arriba a Navàs!
Diumenge 22 de juliol de 2018
La Festa de l'Esport a Navàs premia trajectòries i capacitat d'organització
La Festa de l'Esport a Navàs  premia trajectòries i capacitat d'organització
Diumenge 22 de juliol de 2018
20 anys de revetlla al barri Bonavista, amb incertesa pel temps i el futur
20 anys de revetlla al barri Bonavista,  amb incertesa pel temps i el futur
Dijous 14 de juny de 2018
Renúncia com a regidor d'en Gerard Massegú Blanch
Renúncia com a regidor d'en Gerard Massegú Blanch
Subscriu-te a la newsletter de Navàs