Notícies de l'Ajuntament de Navàs

L'Ajuntament rep més de 140000€ en subvencions del catàleg de serveis 2019

Fa unes setmanes la Diputació de Barcelona va aprovar els ajuts econòmics vinculats al catàleg de serveis, una eina que la Diputació posa al servei dels ajuntaments i que inclou recursos econòmics, tècnics i materials. Estem pendents de si ens atorguen les altres 17 peticions de recursos tècnics i materials que vam presentar.

Pel que fa a les peticions de subvencions econòmiques hem d’estar satisfets de la feinada que ha fet l’equip tècnic ja que ens han atorgat 21 de les 24 subvencions presentades. En total l’import que rebrem serà de 140.042,59 euros.

Reformes escola del Mujal (24000)

Aquest projecte és la 2a vegada que rep una subvenció del mateix import, l’any passat ja ens van donar 24000 euros amb els que vam arreglar la teulada que provocava filtracions d’aigua i també vam posar-hi tots els tancaments (finestres). Enguany s’iniciarà la 2a fase del projecte i que després d’aquest arranjament ja es procedirà a iniciar-hi un projecte de masoveria urbana mitjançant un concurs. La masoveria urbana vol dir que qui hi visqui en lloc de pagar lloguer anirà fent un seguit de millores a l’habitatge.

Arranjament d’habitatges (18900)

En aquest cas és una subvenció que ens servirà per arranjar i adaptar diversos habitatges de gent gran per intentar que els banys siguin més accessibles. En principi està previst poder reformar-ne 9 a un cost màxim de 2100€ per habitatge i es podran contractar empreses locals per fer-ho. L’any passat ja vam realitzar 5 actuacions amb aquesta subvenció. Les peticions es tractaran des de l’àrea de Drets Socials.

Projecte Sobirania Alimentària (30000€)

Aquest projecte és el segon any que rep una subvenció de 30000€ i des de la Diputació ha tingut molt bona acceptació i això porta a la creació de la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central, on hi intervenen diversos ajuntaments, productors i comerciants. Aquestes subvencions de 60000€ se sumen a la de 20000€ que ja ens havia donat per aquest projecte la Fundació Daniel i Nina Carasso. Les despeses d’aquest projecte bàsicament van adreçades a campanyes de promoció dels comerços i productes locals, i també a estudis i xerrades per reforçar el sector primari i el teixit productiu del territori.

Sanitat Ambiental (10262,37)

Aquesta subvenció representen uns ingressos importants per la partida de sanitat ambiental que arriba fins a un total de 24000€. En aquesta àrea es fan diverses actuacions com
-Control integral de plagues urbanes, desinsectació i desratització en 15 instal·lacions.

-Control integral de plagues urbanes, desinsectació i desratització en 17 instal·lacions.

-Prevenció i control de l’expansió del mosquit tigre.

-Realització de mesures de control d’aus urbanes com captures de coloms.

Navàs SA+ Esquena Activa+Educació de la Salut per joves (7845,87)

En aquesta subvenció es financen diverses actuacions en l’àmbit de la salut, tant sigui amb el projecte Esquena Activa, com reforçant l’Educació de la Salut per joves com la salut mitjançant productes ecològics i de proximitat a les escoles, vinculada al projecte Navàs Sobirania Alimentària.

Promoció de les fires, el mercat ambulant i campanyes comercials (7500)

Aquesta subvenció barreja diverses àrees vinculades a promoció econòmica i cobreix part de les despeses de publicitat de les fires, els actes que s’han realitzat per dinamitzar el mercat i una part de les campanyes comercials que s’han fet des de l’àrea de Sobirania Alimentària.

No et quedis fora de joc participa (7500€)

Amb aquesta subvenció s’ha fet que molts infants del poble amb dificultats econòmiques poguessin gaudir d’activitats esportives extraescolars. Sobretot s’ha subvencionat al projecte de Futbol Sala acompanyant a 31 infants, i llavors n’hi ha hagut 2 al CE Navàs, 2 a l’Eix i 2 al CB Navàs.

Escola Municipal de Música (6807€)

Aquesta subvenció va dirigida a cobrir una petita part del finançament de l’Escola Municipal de Música. Ha augmentat respecte els últims anys però encara queda molt lluny de la xifra desitjada.

Esdeveniments esportius (4800€)

Aquesta subvenció ens permet reforçar i acompanyar diversos esdeveniments esportius com la Marxa Romànica a peu i en BTT, la Festa de l’Esport, Virus i el projecte de Gimnàstica per Majors 65 anys.

Control d’accés a l’àrea d’emergència (3340)

Aquesta subvenció reforça el cost de la instal·lació d’un sistema d’accés amb tarja a l’àrea d’emergència que en breu ja estarà instal·lat.

Finançament en l’àmbit de joventut (3332,07€)

El desenvolupament del Pla Local de Joventut i les activitats que l’acompanyen comporten un seguit de despeses que aquesta subvenció disminueix.

Manteniment de la plataforma d’administració digital (3000€)

Des de la Diputació s’ha apostat per reforçar l’administració electrònica i a l’Ajuntament ja es funciona amb diversos programes per intentar agilitzar i facilitar els tràmits administratius.

Foment de la convivència intercultural (2834)

Aquesta subvenció va dirigida a la realització de la Festa de la Interculturalitat i d’altres activitats adreçades a la convivència entre tots els/les habitants de Navàs.

Compra de paviment protector Bateco (2244,51)

Aquesta subvenció financia una part dels 6.417,84 que costa aquest paviment protector de color negre que protegirà la nova pista esportiva del Pavelló Blau.

Estudi sobre la vinya i la cultura del vi (1631,77)

A nivell de comarca ens hem coordinat amb diversos ajuntaments per fer un projecte de memòria al voltant de la vinya i la cultura del vi. En aquesta notícia ho podreu veure ampliat https://www.regio7.cat/economia/2019/05/14/bages-recupera-seva-memoria-vinya/544332.html

Èxit educatiu amb l’entorn. Xalar (1545€)

El projecte del XALAR (Xarxa d’Aprenentatge en el Lleure i Activitats de Reforç) que ja fa quasi 8 anys que funciona i ara s’ha ampliat a secundària rep una petita ajuda des d’aquest catàleg de serveis.

TEST, Cicle d’arts intenses, de prop i curta durada (1000€)

Per la Fira de Tardor es realitzaran un seguit d’activitats teatrals al carrer de l’Església i en altres locals, amb coordinació amb l’espai TEST – Festival d’Arts Intenses, de Prop i de Curta Durada

Protecció civil (1000€)

Aquesta subvenció permet reforçar el servei que fan aquest conjunt de voluntaris.

Campanya animals i gossos (1000€)

Un seguit de diners que serveixen per pagar una part de les campanyes de conscienciació sobre els animals i les seves caques.

Maridatge de Palà de Torroella (1000€)

Aquest acte que gira al voltant dels principis de la sobirania alimentària també rep un finançament per la seva publicitat.

Cicle de passejades de marxa nòrdica per la gent gran (500€)

En aquest cas acaba sent una subvenció destinada a comprar bastons per poder acompanyar les caminades per la gent gran.

També cal lamentar que no ens van donar subvenció per a 3 projectes que són els de Primavera Activa, Operació Alzineta i Vídeo Turístic. El de Primavera Activa s’ha optat per no fer-lo, el d’Operació Alzineta es va transformar en l’exitosa activitat «Compta amb mi» i el vídeo turístic l’estem realitzant amb recursos propis i el mes de juny veurà la llum.

Ara restem a l’espera de la resolució de les subvencions de recursos materials i tècnics on també vam presentar 17 propostes més.

Publicació: 21/05/2019 a les 14:22
Altres notícies relacionades
Dimarts 16 de Febrer de 2021
IMPULS DE L'OFICINA LOCAL D'HABITATGE DE NAVÀS
Dijous 04 de Febrer de 2021
CANVI D'UBICACIÓ DELS COL·LEGIS ELECTORALS PER AL 14F
Dimecres 23 de Desembre de 2020
BASES DEL CONCURS DE TÈCNIC/A DE GARANTIA JUVENIL PEL 2020
Dilluns 28 de Setembre de 2020
DECOMISSADA I DESMANTELLADA UNA PLANTACIÓ DE CANNABIS A NAVÀS
Divendres 18 de Setembre de 2020
Protocols dels espais esportius de Navàs. Pavelló Blau, Camp de Futbol ''La Devesa'' i la pista Sant Jordi.
Dijous 09 de Juliol de 2020
Jaume Casals Ció renúncia al seu càrrec com a regidor de l’Ajuntament de Navàs
Dimarts 19 de Maig de 2020
Ajuts en el lloguer de l'habitatge habitual
Divendres 08 de Maig de 2020
APROVAT EL PRESSUPOST DEL 2020
Divendres 08 de Maig de 2020
PARADA DE LA SEU ELECTRÒNICA PER MANTENIMENT
Dimecres 15 d'Abril de 2020
COMUNICAT: RECLAMEM URGENTMENT L’ARRIBADA DE TESTS O PROVES PCR PER A LA RESIDÈNCIA
Dimarts 31 de Març de 2020
PRIMERES MESURES DE XOC PER COMBATRE LA CRISI DEL COVID-19
Divendres 17 de Gener de 2020
Procés selectiu a la Diputació de Barcelona
Diumenge 01 de Desembre de 2019
Canvis en el cartipàs municipal
Dimarts 05 de Novembre de 2019
Pressupostos participatius 2020-2021
Dimarts 09 de Juliol de 2019
Aprovat el nou cartipàs municipal
Subscriu-te a la newsletter de Navàs