Notícies de Navàs relacionades amb la cultura

L’ESPECTACLE «FIBLADES» DISSABTE VA FER VIBRAR LES 240 PERSONES QUE VAN OMPLIR LA FÀBRICA DE VILADOMIU NOU

Fiblades és una iniciativa de La Llançadora, la xarxa de dansa d’arrel de la Catalunya Central que relata el passat tèxtil de la mà de vint-i-un ballarins dels tres esbarts participants: Vila de Sallent, el Dansajove de Navàs i el Sant Jordi de Gironella.

El passat dissabte, Gironella va viure emocions a flor de pell amb l’espectacle que va omplir el magatzem de bales de Viladomiu Nou per reviure el seu passat fabril. 240 persones van seguir l’espectacle que parla del patrimoni de les colònies tèxtils del Llobregat i de la millora de les condicions de vida que va suposar per a moltes famílies que venien del camp, però alhora visibilitza el sistema social jeràrquic i controlat de les colònies, que facilitava l’explotació laboral, l’abús de poder i la vulneració dels drets.

L’espectacle Fiblades es basa en la dansa d’arrel per relatar les històries, les emocions i les veus d’aquestes persones que ho van viure. I hi ha moments en què la dansa es modifica, agafa formes més contemporànies o d’un estil de dansa modern en funció del relat que s’explica.

L’espectacle forma part del Pla d’impuls a la dansa d’arrel del departament de Cultura de la Generalitat, juntament amb la Fira Mediterrània, que comporta que els esbarts comptin amb un assessorament professional que va des de la dramatúrgia, la posada en escena o el guió.

Fiblades es va estrenar el juny del 2022 a Sallent i després es va fer el 22 d’octubre a Navàs. Ha continuat fent gira per la Catalunya Central i altres punts del país. Han vist el muntatge més de 3.000 persones. Les properes actuacions estan previstes a a Andorra i al teatre Kursaal de Manresa a la tardor.

Publicació: 06/06/2023 a les 10:05
Altres notícies relacionades
Dilluns 27 de Novembre de 2023
VERMUT – PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
Dilluns 27 de Novembre de 2023
CONCERT DE NADAL DE LA CORAL NOVA
Dimarts 21 de Novembre de 2023
VOLEU ESCOLTAR LA BANDA FEMENINA DE VERSIONS MÉS CANYERA DE LA TELEVISIÓ?
Dilluns 20 de Novembre de 2023
CONSUMEIX CULTURA AMB GRANS DESCOMPTES
Dilluns 20 de Novembre de 2023
Premi a la Projecció artística en Il·lustració per a Valentí Gubianas i Escudé i Premi Empremta per a TEST, Festival de Pobles Creatius en la 41a edició dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura
Dilluns 20 de Novembre de 2023
CLOENDA XLII CONCURS DE CINEMA I VÍDEO DE NAVÀS
Dilluns 20 de Novembre de 2023
JAN PUIGDELLÍVOL PROCLAMAT HEREU DE LES COMARQUES BARCELONINES
Dijous 09 de Novembre de 2023
AVUI EL CASAL SANT GENÍS S’HA OMPLERT DE NENS I NENES PER GAUDIR DE L’ESPECTACLE GALETES DE FORMATGE DE LA COMPANYIA TXO TITELLES DINS LA PROGRAMACIÓ DE L’ANEM AL TEATRE
Dilluns 30 d'Octubre de 2023
CURS DE SARDANES
Dilluns 16 d'Octubre de 2023
UN CENTENAR DE PERSONES AL TEST DE NAVÀS!
Dilluns 16 d'Octubre de 2023
LA PUNTAIRE, ESCULTURA A LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT
Dilluns 16 d'Octubre de 2023
PRÍNCEP TOTILAU: MARE TERRA
Dimarts 10 d'Octubre de 2023
91a FIRA DE TARDOR
Dilluns 02 d'Octubre de 2023
ACTIVITATS D'OCTUBRE A LA BIBLIOTECA DE NAVÀS
Divendres 29 de Setembre de 2023
BECA X ARTISTES DE LA XARXA DE POBLES CREATIUS
Subscriu-te a la newsletter de Navàs