LLIURAT A NAVÀS L'ESTUDI DE REORDENACIÓ DE LA CARRETERA DE BERGA AMB CRITERIS SOCIOAMBIENTALS

La Diputació de Barcelona ha realitzat l’Estudi de reordenació de l’espai públic i l’arbrat a la carretera de Berga de Navàs, l’eix viari principal de connexió del nucli urbà amb els municipis veïns i també un eix neuràlgic on s’hi concentren una part important dels serveis i equipaments municipals, així com gran part del comerç i la restauració del municipi.

El treball, que té com objecte crear un espai més sostenible i saludable per a la ciutadania, on passejar i relacionar-se, ha estat lliurat aquest dimarts per la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, a l’alcalde de Navàs, Genís Rovira.

A dia d’avui, aquest espai, que va ser dissenyat per a la mobilitat amb vehicle privat, presenta mancances a nivell d’accessibilitat i seguretat i sobretot problemes amb l’arbrat viari per conflictes amb façanes i voreres estretes, com ja identificaven el Pla director del verd urbà i el Pla de seguretat viària.
Amb l’objectiu de resoldre aquests problemes i de crear un espai més sostenible i saludable per a la ciutadania, on passejar i relacionar-se, l’Ajuntament de Navàs va demanar a la Diputació de Barcelona la realització d’un estudi per valorar les diferents alternatives d’actuació, previ a encarregar un projecte executiu.

L’estudi ha identificat les mancances i potencialitats d’aquest espai i ha plantejat tres opcions de transformació per trams, valorades econòmicament amb diferents nivells d’intervenció, per facilitar la pressa de decisions al consistori. El cost total de les actuacions previstes en aquest treball oscil·la, segons les opcions, entre 2.115.000 i 3.650.000 euros.

Els objectius comuns a les tres opcions han estat guanyar espai per el vianant, incentivant els recorreguts a peu i disposar d’espais per a terrasses i activitat comercial. També es redueix l’espai destinat als vehicles i es millora i augmenta la presencia del verd urbà i de paviments permeables. En conjunt, l’actuació pretén crear un espai més sostenible, més saludable per a la ciutadania i més amable per viure-hi.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar” i 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Publicació: 11/05/2022 a les 09:34
Altres notícies relacionades
Dijous 22 de Setembre de 2022
COMPOSTATGE CASOLÀ
Dijous 22 de Setembre de 2022
NAVÀS ACOTA LA IMPLANTACIÓ DE PARCS SOLARS FOTOVOLTAICS EN SÒL NO URBANITZABLE
Dimecres 02 de Març de 2022
COMUNICAT D’AVÍS A LA POBLACIÓ DE L’ESTAT DE PREALERTA EN EL SISTEMA D’ABASTAMENT DEL LLOBREGAT
Divendres 17 de Desembre de 2021
CONSELLS PER RISCOS D’HIVERN
Dimarts 14 de Desembre de 2021
ADQUISICIÓ D'UNA MÀQUINA ASPIRADORA PER LA NETEJA DE CARRERS
Dimarts 14 de Desembre de 2021
INFORMADORES AMBIENTALS AL PAVELLÓ BLAU
Divendres 26 de Novembre de 2021
PORTA ENTREPANS PER A L'ALUMNAT DE 3R DE PRIMÀRIA
Dilluns 15 de Novembre de 2021
Finalització de les obres de renovació de la canonada d’aigua d'El Mujal a Les Esglésies
Dijous 04 de Novembre de 2021
SUSPENSIÓ DE LLICÈNCIES PER A CAMPS SOLARS FOTOVOLTAICS I AEROGENERADORS EN SÒL NO URBANITZABLE
Dijous 21 d'Octubre de 2021
INSTAL·LACIÓ DE SENSORS D'HUMITAT
Dijous 16 de Setembre de 2021
INSTAL·LACIÓ DE PLAQUES FOTOVOLTAIQUES A L'ESCOLA DE MÚSICA
Dimarts 27 de Juliol de 2021
LA GESTIÓ DE LES HERBES, CAP A LA BIODIVERSITAT
Divendres 23 de Juliol de 2021
RESULTATS DE L’ESTUDI DE LA QUALITAT DE L'AIRE DE NAVÀS
Dilluns 03 de Maig de 2021
ADEQUACIÓ I MILLOR DE L'ESPAI EXTERIOR DE LA PISCINA
Dimarts 09 de Març de 2021
L'ALUMNAT DE NAVÀS PARTICIPA AL DIA DE L'ARBRE
Subscriu-te a la newsletter de Navàs