LLIURAT A NAVÀS L'ESTUDI DE REORDENACIÓ DE LA CARRETERA DE BERGA AMB CRITERIS SOCIOAMBIENTALS

La Diputació de Barcelona ha realitzat l’Estudi de reordenació de l’espai públic i l’arbrat a la carretera de Berga de Navàs, l’eix viari principal de connexió del nucli urbà amb els municipis veïns i també un eix neuràlgic on s’hi concentren una part important dels serveis i equipaments municipals, així com gran part del comerç i la restauració del municipi.

El treball, que té com objecte crear un espai més sostenible i saludable per a la ciutadania, on passejar i relacionar-se, ha estat lliurat aquest dimarts per la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, a l’alcalde de Navàs, Genís Rovira.

A dia d’avui, aquest espai, que va ser dissenyat per a la mobilitat amb vehicle privat, presenta mancances a nivell d’accessibilitat i seguretat i sobretot problemes amb l’arbrat viari per conflictes amb façanes i voreres estretes, com ja identificaven el Pla director del verd urbà i el Pla de seguretat viària.
Amb l’objectiu de resoldre aquests problemes i de crear un espai més sostenible i saludable per a la ciutadania, on passejar i relacionar-se, l’Ajuntament de Navàs va demanar a la Diputació de Barcelona la realització d’un estudi per valorar les diferents alternatives d’actuació, previ a encarregar un projecte executiu.

L’estudi ha identificat les mancances i potencialitats d’aquest espai i ha plantejat tres opcions de transformació per trams, valorades econòmicament amb diferents nivells d’intervenció, per facilitar la pressa de decisions al consistori. El cost total de les actuacions previstes en aquest treball oscil·la, segons les opcions, entre 2.115.000 i 3.650.000 euros.

Els objectius comuns a les tres opcions han estat guanyar espai per el vianant, incentivant els recorreguts a peu i disposar d’espais per a terrasses i activitat comercial. També es redueix l’espai destinat als vehicles i es millora i augmenta la presencia del verd urbà i de paviments permeables. En conjunt, l’actuació pretén crear un espai més sostenible, més saludable per a la ciutadania i més amable per viure-hi.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar” i 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Publicació: 11/05/2022 a les 09:34
Altres notícies relacionades
Divendres 01 de Desembre de 2023
PREEMERGÈNCIA PER SEQUERA
Divendres 01 de Desembre de 2023
SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS
Dilluns 27 de Novembre de 2023
AVÍS IMPORTANT: TREBALLS D'OBERTURA DE LA FRANJA PERIMETRAL DE PROTECCIÓ AL VOLTANT DEL NUCLI DE PALÀ DE TORROELLA
Dimecres 22 de Novembre de 2023
NO T’EMBOLIQUIS!
Dijous 15 de Juny de 2023
PLOU! PERÒ NO PROU
Divendres 12 de Maig de 2023
LET’S CLEAN UP EUROPE 2023
Dimecres 10 de Maig de 2023
Consells de com evitar la presència del mosquit tigre al nostre pati i/o jardí.
Dimecres 10 de Maig de 2023
PROHIBIT DONAR DE MENJAR ALS ANIMALS EN LLIBERTAT EN LA VIA PÚBLICA (gats, coloms, etc.)
Dilluns 28 de Novembre de 2022
INTERRUPCIÓ TEMPORAL DEL SUBMINISTRAMENT D'AIGUA
Dilluns 28 de Novembre de 2022
ENTRA EN VIGOR L'ESTAT D'ALERTA PER SEQUERA EN L'ÀMBIT TER-LLOBREGAT DECRETAT PEL GOVERN CATALÀ
Dilluns 21 de Novembre de 2022
PLA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS MUNICIPALS A NAVÀS
Dijous 22 de Setembre de 2022
COMPOSTATGE CASOLÀ
Dijous 22 de Setembre de 2022
NAVÀS ACOTA LA IMPLANTACIÓ DE PARCS SOLARS FOTOVOLTAICS EN SÒL NO URBANITZABLE
Dimecres 02 de Març de 2022
COMUNICAT D’AVÍS A LA POBLACIÓ DE L’ESTAT DE PREALERTA EN EL SISTEMA D’ABASTAMENT DEL LLOBREGAT
Subscriu-te a la newsletter de Navàs