Notícies de festes a Navàs

Maridatge de nota a la quarta Mostra de Vins

La quarta edició del Maridatge de la Mostra de Vins del municipi de Navàs, que protagonitzen els vins de la última collita i les propostes gastronòmiques que hi fa el cuiner David García del grup To (+) de Palà de Torroella, va passar l’examen amb nota. El Maridatge es va celebrar dijous al vespre al teatre de Palà, amb uns 200 començals.

El recent premiat Top Chef, David García, va fer valer la seva creativitat culinària i el títol aconseguit a Antena3, amb una proposta de sopar-degustació que va superar les anteriors edicions i va tenir el punt culminant amb uns espectaculars postres que eren una fantasia de raïm i xocolata, que va fer feliços a tots els gurmets.
El Maridatge va començar amb una salutació de l’alcalde de Navàs, i la presentació dels plats i vins a càrrec del cuiner i de l’enòleg Joan Soler, acompanyats dels vinyaires responsables de l’elaboració dels vins de la darrera collita.
Una crema de tubercles i salmó fumat, amb un espumós de vi ximat (garnatxa i picapoll) de Josep Batlló i Lluís Puig, va obrir el tast gastronòmic. A continuació es va fer un tast de coca de full amb calçots i pollastre, acompanyat d’un vi blanc de macabeu pur del celler de Gerard Vinyas. El tercer tast va maridat un arròs amb endívies i cansalada amb un vi negre (sumoll i garnatxa) de Cesar Casado i Josep M. Manubens. La degustació va seguir amb una suprema de lluç amb estofat de mongetes i tripa de bacallà, amb un vi negre de cent per cent sumoll de Martí Just. El darrer platet va ser una galta de porc guisada a baixa temperatura maridada amb un vi negre (ull de llebre i merlot) de la vinya de la Grava de Sant Salvador de Torroella, de Josep Torrent.
El darrer plat de la vetllada va ser la fantasia de xocolata amb un vi dolç de postres, del celler d’Arcadi Vilà del Mujal, elaborat en una bota centenària amb reducció del cinquanta per cent.

La festa va comptar amb diverses accions teatrals a càrrec de l’associació cultural del Pi Tort de Palà de Torroella.

Tots els vins del Maridatge i dels trenta productors que es van presentar a la selecció de vins es podran trobar a la Mostra de Vins de Castelladral, el proper diumenge en el marc de la Festa de l’Arrossada.
Avui, divendres al vespre, a l’Alberg de Castelladral es farà el Sopar de Vinya, amb més vins de la darrera collita i un menú de base tradicional que aplegarà a unes 60 persones.

A continuació podeu veure el reportatge del maridatge realitzat per Jaume Vilà de Canal N.

Publicació: 06/03/2015 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dimecres 10 d'Abril de 2024
FESTA AMB PD DONCSELLES I DJ COSTIX
Dilluns 08 d'Abril de 2024
DOCUMENTAL I TAST AMB "WOUNDED LAND2
Divendres 05 d'Abril de 2024
92a FIRA DE PRIMAVERA DE NAVÀS
Dimecres 27 de Març de 2024
CANTADA DE CARAMELLES A NAVÀS, CASTELLADRAL I PALÀ DE TORROELLA
Divendres 09 de Febrer de 2024
ARA SI QUE JA EL TENIM AQUÍ, EL CARNESTOLTES REGANSER DE NAVÀS!
Dimarts 30 de Gener de 2024
III FESTA MAJOR ALTERNATIVA FEMINISTA DE NAVÀS
Dilluns 29 de Gener de 2024
OBERT EL PERÍODE D'INSCRIPCIONS PER A PARTICIPAR A LA FIRA DE PRIMAVERA DE NAVÀS (13 i 14 d’abril de 2024)
Dilluns 22 de Gener de 2024
LA SETMANA MÉS BOJA A NAVÀS PEL CARNESTOLTES!
Dijous 18 de Gener de 2024
EL CARNESTOLTES REGANSER ARRIBA A NAVÀS!
Dilluns 18 de Desembre de 2023
CAVALCADA REIS MAGS 2024
Dilluns 18 de Desembre de 2023
CAP D'ANY A NAVÀS
Dijous 14 de Desembre de 2023
BALL DE NADAL A NAVÀS
Divendres 01 de Desembre de 2023
FESTES DE NADAL!
Divendres 01 de Desembre de 2023
MIRANT EL NADAL AMB ULLS D’INFANT
Dimarts 10 d'Octubre de 2023
91a FIRA DE TARDOR
Subscriu-te a la newsletter de Navàs