Notícies de Navàs relacionades amb la cultura

Marxem suma efectius de Navàs

Una cinquantena de vehicles plens de voluntaris amb vestimenta de color groc van sortir de Navàs diumenge al matí, per afegir-se a la convocatòria de Marxem, amb la voluntat de construir una estelada humana a la plaça de Crist Rei de Manresa.
Aquest era el punt de partida d’una de les branques de la caravana del Bages nord. A Navàs, s’hi van afegir alguns cotxes que venien de del Berguedà. Després d’esmorzar coca amb xocolata, es va donar la sortida i la caravana va anar sumant efectius en passar per Balsareny, Sallent i Santpedor.
El punt de trobada inicial va ser al Congost, on coincidien amb les altres branques de la caravana que venien d’arreu de la comarca del Bages i comarques veïnes. L’aparcament del Congost va quedar ple de vehicles, uns 600 cotxes. Posteriorment es va començar la manifestació a peu cap a Manresa, sota un sol de justícia fins a Crist Rei, on ja estava tot a punt per començar l’espectacle.

Mentre s’anava omplint la cèntrica plaça amb unes 3.500 persones, es van llegir diferents dels Twits que s’havien enviat a  la pàgina http://marxem.org/motius-pel-marxem/
L’actuació de Santi Arisa eva fer saltar i cantar els manifestants en mig de crits d’independència, i el pianista i compositor Carles Cases va fer versions de temes de Lluis Llach.

Al pic del migdia es van col·locar els manifestants ordenats per colors i amb l’objectiu de bastir una gran estelada humana. A l’acte s’hi van afegir Carme Forcadell, Patricia Gabancho, Montserrat Carulla i Toni Albà. Cadascun d’ells van fer parlaments referents al procés que ha de portar a la independència.

Publicació: 08/07/2013 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Divendres 09 de Febrer de 2024
ENTRADES A LA VENDA DE LES GIRLS LIKE THAT
Dilluns 05 de Febrer de 2024
Entrades a la venda pel CONCERT: «DE LA TERRA»
Divendres 12 de Gener de 2024
ARRIBA EL IX CONCURS DE RELATS BREUS
Dimecres 10 de Gener de 2024
CONCERT «EN LA NOSTRA LLENGUA DE JAZZ CLAR + JAZZ BAND NAVÀS – SÚRIA»
Dimecres 10 de Gener de 2024
PROGRAMACIÓ CASAL SANT GENÍS PRIMER SEMESTRE 2024
Dilluns 27 de Novembre de 2023
VERMUT – PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
Dilluns 27 de Novembre de 2023
CONCERT DE NADAL DE LA CORAL NOVA
Dimarts 21 de Novembre de 2023
VOLEU ESCOLTAR LA BANDA FEMENINA DE VERSIONS MÉS CANYERA DE LA TELEVISIÓ?
Dilluns 20 de Novembre de 2023
CONSUMEIX CULTURA AMB GRANS DESCOMPTES
Dilluns 20 de Novembre de 2023
Premi a la Projecció artística en Il·lustració per a Valentí Gubianas i Escudé i Premi Empremta per a TEST, Festival de Pobles Creatius en la 41a edició dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura
Dilluns 20 de Novembre de 2023
CLOENDA XLII CONCURS DE CINEMA I VÍDEO DE NAVÀS
Dilluns 20 de Novembre de 2023
JAN PUIGDELLÍVOL PROCLAMAT HEREU DE LES COMARQUES BARCELONINES
Dijous 09 de Novembre de 2023
AVUI EL CASAL SANT GENÍS S’HA OMPLERT DE NENS I NENES PER GAUDIR DE L’ESPECTACLE GALETES DE FORMATGE DE LA COMPANYIA TXO TITELLES DINS LA PROGRAMACIÓ DE L’ANEM AL TEATRE
Dilluns 30 d'Octubre de 2023
CURS DE SARDANES
Subscriu-te a la newsletter de Navàs