Notícies de Navàs relacionades amb la cultura

MÉS CULTURA PER AL PRIMER SEMESTRE DEL 2022

El renovat Casal Sant Genís continua sent l’epicentre de les arts escèniques del municipi amb una programació estable de gran qualitat, i per a totes les edats. Per aquest primer semestre del 2022 s’han programat tot un seguit d’espectacles que comenençaran el 6 de febrer i acabaran el 29 de maig. Des de la regidoria de Cultura ja s’està treballant en la programació de tardor per tal d’oferir espectacles durant tot l’any.

Durant aquesta primavera s’han programat una desena d’espectacles on per començar podrem gaudir dels tres concerts de música dins del Cicle de Concerts d’Hivern, organitzat per l’Escola de Música Mestre Josep Maria Castella i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Navàs, amb diferents modalitats musicals com la música folk, el country, el jazz i el rock, i que en podeu trobar tota la informació a aquest enllaç: Cicle de concerts d’hivern.

El dia 13 de març a les 19h, al Casal Sant Genís, des de la Regidoria de Drets Socials i Feminismes, i en commemoració del Dia de la Dona, podrem gaudir de l’obra La dona del tercer segona, amb l’actriu Àurea Màrquez (coneguda per la seva faceta televisiva), un monòleg on una dona parla als seus veïns, i els demana un favor, un favor incòmode, un favor difícil de concedir. A càrrec de Teatre Nu.

Com a novetat, també podrem gaudir a Navàs del concert del nou disc N.S.C.A.L.H. del Petit de Cal Eril el dia 3 d’abril, a les 19h, al Casal Sant Genís. Un disc que transita en la temporalitat de la història i la relativitat del temps. Quantes històries caben dins d’un instant? Quants moments hi ha dins del temps? Aquí tot és efímer i etern a la vegada. El Petit de Cal Eril és una germandat còsmica. Joan Pons, Jordi Matas, Dani Comas, Ildefons Alonso i Artur Tort han sabut envoltar-se de personatges que consoliden aquesta aliança i la projecten als escenaris en una gira inacabable i imprevisible.

Dins els actes de la Fira de Primavera podrem gaudir de la tradicional obra de teatre del Grup Escènic Navàs, que enguany el dia 30 d’abril, a les 18h i a les 21:30h, al Casal Sant Genís representaran dues obres diferents a cada passi. Una serà L’anada al Teatre de l’obra Tafalitats; i l’altre el Dol d’Alivio una refrescant obra costumista de Santiago Rusiñol. Totes dues sota la direcció d’en Josep Maria Simó.

La gent més gran podrà gaudir de l’espectacle del Conjunt Musical de les Estrelles d’Or del Casal de la Gent Gran de Navàs el dia 8 de maig, a les 17h, al Casal Sant Genís, els quals faran una revisió de les grans cançons d’època i de grans temes actuals amb les actuacions musicals de El Divo, Georgie Dann… i moltes més.

Per concloure la programació, per la mainada també hi haurà un espectacle molt especial, el 29 de maig, a les 12h al Casal Sant Genís, Les aventures del Lleó vergonyós, un viatge ben divertit amb titelles i música en directe, per descobrir les emocions de la mà d’un dels personatges més emblemàtics d’El Pot Petit.

El Casal Sant Genís de Navàs també acollirà una Preestrena del Testimoni Escènic, un projecte impulsat per Cal GRAS – Residència i una Xarxa de municipis de la Catalunya Central, agrupats sota el segell de Pobles Creatius, amb la voluntat de donar suport als creadors d’arts escèniques i música. El projecte ofereix residències gratuïtes per a la creació de projectes escènics que es trobin en la seva fase final de producció a canvi d’un mínim de tres preestrenes en el marc del Circuit Preestrenes que tindrà lloc entre l’abril i el maig de 2022. S’informarà més endavant de l’obra que acollirà Navàs.

Properament es posaran a la venda totes les entrades a la web entrades.navas.cat , excepte les de l’obra del Grup Escènic Navàs, que només es vendran a Cal Seriols i les de l’espectacle de les Estrelles d’Or que serà gratuït i no caldrà reserva prèvia.

Properament, a les vostres bústies, rebreu el llibret amb tota la programació; mentrestant, us el podeu descarregar a  continuació.

 

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA PRIMERA PROGRAMACIÓ CULTURAL

El 23 de gener, al Teatre de Palà de Torroella, es cloïa la primera programació cultural amb un concert meravellós d’en Lluís Gavaldà i en Joan-Pau Chaves. El setembre es va obrir el teló amb l’obra de teatre El silenci del telers, i des de llavors, pel Casal Sant Genís hi han passat en Pau Vallvé, l’obra de teatre del Grup Escènic Navàs El bon doctor, els espectacles per a més grans dels 9s Amics Navàs i el Casal de la Gent Gran de Banyoles, La setmana dels 7 dissabtes amb la navassenca Montse Santasusana i l’obra Maure el Dinosaure, la música d’Ovidi4 i les nadales de les germanes Meritxell i Judit Neddermann.

En total, en aquests esectacles hi han passat 1548 persones, que equival a un 77% de l’ocupació total, tenint en compte que en alguns espectacles es va haver de reduir l’aforament en compliment de la normativa de la Covid-19.

Publicació: 31/01/2022 a les 10:00
Altres notícies relacionades
Dilluns 20 de Juny de 2022
FIBLADES FA VIBRAR EL PÚBLIC DURANT LA SEVA ESTRENA EN UNA FÀBRICA VELLA DE SALLENT PLENA DE GOM A GOM
Dimarts 14 de Juny de 2022
FESTA NACIONAL DELS PAÏSOS CATALANS
Dimarts 07 de Juny de 2022
BUSQUEM EL NOU PUBILLATGE NAVASSENC!!
Dijous 19 de Maig de 2022
RECORREGUT CULTURAL I GEOLÒGIC PEL PLA DE SANT PERE "Sant Cugat del Racó, Navàs"
Dilluns 09 de Maig de 2022
CORAL NOVA DE NAVÀS, 37è Premi Flama
Dimarts 19 d'Abril de 2022
EXPOSICIÓ DE CARTELLS DE LA FIRA DE PRIMAVERA
Dimarts 12 d'Abril de 2022
40 ANYS EULÀLIA I GENÍS
Dimarts 12 d'Abril de 2022
PÍNDOLES - Teatre breu en espais vius
Divendres 01 d'Abril de 2022
PREESTRENA ESPECTACLE CICLES
Dimarts 22 de Febrer de 2022
EL CARNESTOLTES REGANSER ARRIBA A NAVÀS!
Dilluns 14 de Febrer de 2022
JURAT DE LA 18A CONVOCATÒRIA DE TESTIMONI ESCÈNIC "POBLES CREATIUS"
Dilluns 07 de Febrer de 2022
OBERT PERÍODE D'INSCRIPCIONS PER A PARTICPAR A LA FIRA DE PRIMAVERA DE NAVÀS (30 d’abril i 1 de maig de 2022)
Dijous 03 de Febrer de 2022
ANUL.LAT PER MOTIUS DE SALUT EL CONCERT DE BORJA OLALLA & QUERALT VALLS I MARC RIVER
Dijous 27 de Gener de 2022
EXPOSICIÓ D'HOMENATGE A CLIMENT FORNER, UNA FIGURA CABDAL EN EL MÓN LITERARI
Dimecres 26 de Gener de 2022
ARRIBA UNA NOVA EDICIÓ DEL CICLE DE CONCERTS D'HIVERN
Subscriu-te a la newsletter de Navàs