Notícies sobre Comerç de Navàs

Navàs a les jornades "Societat civil, alimentació i ciutats sostenibles" que es fan a València

L’alcalde de Navàs, Jaume Casals i el tècnic en sobirania alimentària, Jordi Almiñana participen des d’avui (14 a 16 de setembre) a València, en unes jornades per debatre sobre les estratègies de governança alimentària per a la sostenibilitat a les ciutats. L’esdeveniment pretén reforçar la tasca que ajuntaments i societat civil estan realitzant de manera conjunta per millorar i fer més sostenible l’alimentació, especialment la de les seves poblacions.
Els actes principals estan convocats el divendres 15 i el dissabte 16 de setembre al Palau de l’Exposició de València. La novetat consisteix en que els participants formen part de delegacions conjuntes entre els ajuntaments i les organitzacions socials que col·laboren en el desenvolupament d’iniciatives d’alimentació sostenible.
Unes 15 delegacions d’altres tantes ciutats han confirmat la seva assistència, i s’espera que el nombre final de participants s’acosti a les 200 persones procedents de tot el territori estatal.
Dijous 14 s’inicia la programació amb una reunió de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia, que aprofita aquesta convocatòria per a avançar en la seva constitució legal i consolidar i impulsar la seva iniciativa d’intercanvi i coordinació de polítiques agroecològiques.
Divendres estarà dedicat a treballar sobre la governança alimentària i el paper que diferents sectors, organitzacions i agents socials tenen a l’hora de garantir una alimentació sana, accessible i de qualitat per a la ciutadania.
La sessió de dissabte 16 estarà dedicada fonamentalment a conèixer les iniciatives que actualment s’estan desenvolupant a l’Estat espanyol i en l’àmbit europeu, a l’intercanvi d’experiències i l’anàlisi de bones pràctiques sobre diferents qüestions relacionades amb l’alimentació. Els actes es tancaran el dissabte a la nit amb la Festa dels Mercats de Proveïments Municipals de València.
L’organització de les jornades va a càrrec dels ajuntaments de València i Saragossa, en col·laboració amb la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia, l’oficina de la FAO a Espanya, diverses organitzacions socials de la ciutat de València, i la Fundació Entretantos, que participa com a responsable tècnic. Aquestes jornades constitueixen un dels tres grans esdeveniments de la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible, i són el preludi de la III Reunió anual i Cimera d’Alcaldes del Pacte de Milà sobre Polítiques Alimentàries Urbanes que se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de l’octubre d’aquest mateix any.

www.ciudadesagroecologicas.eu

Publicació: 14/09/2017 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Diumenge 22 de Març de 2020
COMUNICAT: SUSPENSIÓ DE LA FIRA DE PRIMAVERA
Dilluns 17 de Febrer de 2020
Curs gratuït de manipulació d'aliments
Dimecres 15 de Gener de 2020
Obert el període d'inscripció per a la Fira de Primavera
Dimecres 04 de Desembre de 2019
Arriba el Nadal a Navàs
Dilluns 28 d'Octubre de 2019
Seguim comprant a Navàs
Dijous 18 de Juliol de 2019
Obert el període d'inscripcions per poder participar a la Fira de Tardor
Dilluns 01 de Juliol de 2019
Viatges en avió aquest estiu? Et deixem informació que et pot interessar
Dimecres 27 de Març de 2019
Obert el període d'inscripció per participar a la Fira de Primavera
Dilluns 08 d'Octubre de 2018
Dinar amb aliments ecològics i de proximitat
Dimarts 04 de Juliol de 2017
La campanya Navàs Sobirania Alimentària segueix més viva que mai!
Dilluns 22 de Maig de 2017
El model alimentari a debat en la Jornada de Sobirania Alimentària
Dimecres 17 de Maig de 2017
JORNADES PER LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA
Dijous 27 d'Octubre de 2016
Primers passos del Consell Alimentari de Navàs
Dijous 19 de Febrer de 2015
Visita de l'Oficina Mòbil del Consumidor
Dilluns 01 de Desembre de 2014
Campanya de Nadal de la UBIS
Subscriu-te a la newsletter de Navàs