Notícies de Navàs relacionades amb ensenyament

Navàs participa en la 2a trobada de cooperatives escolars del Bages

L’aprenentatge i la diversió es van donar cita a Cal Gallifa en una jornada emmarcada en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola.
Dimarts 10 d’abril, alumnes del Col·legi Sant Josep de Navàs van participar en la 2a Trobada de cooperatives escolars, en una jornada emmarcada en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), de la Diputació de Barcelona, i en la qual hi van participar un total de 435 alumnes del Bages. El projecte, que dura tot el curs i s’adreça a nens i nenes de 5è i 6è de primària, es basa en la realització d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

La trobada va permetre als participants, dividits en grups, compartir experiències, participar en jocs amb l’objectiu d’entendre el cooperativisme, gaudir d’un esmorzar conjunt i exposar els productes que han creat en diverses parades habilitades a Cal Gallifa. A més, una cinquantena d’alumnes de secundària del projecte Laboràlia de Manresa van donar suport a Manel Justícia en l’organització i dinamització de les activitats grupals.

Després de l’èxit de convocatòria en la primera edició, un total de 19 cooperatives de 13 escoles del Bages van participar enguany en aquest projecte. Els nens/es de 5è del Col·legi Sant Josep de Navàs juntament amb les seves professores Olga Casimiro i Ester Pérez van participar-hi amb la seva cooperativa «Belluguets’07». També van participar en la organització de la jornada els tècnics de l’Ajuntament Uriel Montesinos i Mireia Chavarria.

A mig matí van rebre la visita de diverses autoritats, entre ells, Joan Fernández, Regidor de Promoció Econòmica i Comunicació de l’Ajuntament de Navàs, que van fer un recorregut per les parades per veure els productes exposats, on hi havia tot tipus d’articles de bisuteria, Slime, ambientadors, torretes, agendes, clauers, calendaris, jocs i una llarga llista d’objectes molt creatius i fets de forma artesana.

Tots els nens i nenes van rebre com a obsequi una samarreta de la trobada.

Publicació: 11/04/2018 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dilluns 15 d'Abril de 2024
El Col·legi Sant Josep de Navàs amfitrió d’alumnes d’Irlanda i Portugal durant una setmana d'Erasmus
Dijous 11 d'Abril de 2024
Mestres del Col·legi Sant Josep de Navàs viatgen a Eslovènia intercanviant pedagogia innovadora
Divendres 01 de Març de 2024
PREINSCRIPCIONS CURS 2024-2025
Dilluns 26 de Febrer de 2024
PORTES OBERTES I PREINSCRIPCIÓ ALS CENTRES EDUCATIUS DE NAVÀS
Divendres 02 de Febrer de 2024
NAVÀS HA ACOLLIT EL SEMINARI DE DIRECCIONS DE LA CATALUNYA CENTRAL (Centre-Nord)
Dijous 01 de Febrer de 2024
TALLER PER A FAMÍLIES D’HABILITATS EDUCATIVES EN EL BON ÚS DE LES PANTALLES A L’ÀMBIT FAMILIAR
Dimecres 10 de Gener de 2024
NOVA CONVOCATÒRIA DE CURSOS OCUPACIONALS DEL SOC A L’ESCOLA DIOCESANA DE NAVÀS
Dijous 21 de Desembre de 2023
L’Escola Diocesana de Navàs, 1r premi a la Fundació Sagrada Família en el concurs, “Ser paraula que construeix humanitat”
Dijous 14 de Desembre de 2023
BEQUES DE TRANSPORT ESCOLAR
Dijous 14 de Desembre de 2023
PLENARI DEL CONSELL D'INFANTS DEL BAGES
Dijous 30 de Novembre de 2023
CONCERT DE NADAL «EL PETIT PRÍNCEP»
Dilluns 27 de Novembre de 2023
SALUT EMOCIONAL
Dilluns 13 de Novembre de 2023
ALUMNES DEL COL·LEGI SANT JOSEP DE NAVÀS D’ERASMUS A L’ALGARVE, PORTUGAL
Dilluns 06 de Novembre de 2023
5 ALUMNES DE 2N DE BATXILLERAT DE LA PROMOCIÓ 2021-2023 DE L'EDN REBEN LA DISTINCIÓ QUE ATORGA LA GENERALITAT DE CATALUNYA
Divendres 09 de Juny de 2023
PREMI QUÈ ÉS PER A TU EUROPA?
Subscriu-te a la newsletter de Navàs