Notícies de l'Ajuntament de Navàs

Navàs poble cardioprotegit

La regidoria de Governació de l’Ajuntament de Navàs ha lliurat als voluntaris de Protecció Civil un desfibril·lador extern automàtic (DEA), que podran fer servir en cas d’emergència per aturades cardíaques.
El lliurament formal d’aquest dispositiu s’ha fet a les dependències de la Policia Local de Navàs, amb el regidor Joan Fernández, el responsable dels voluntaris de Protecció Civil, Josep Isaach i el cap de la Policia Local, Jordi Martínez. Amb aquest ja són tres els aparells desfibril·ladors que s’han implantat al poble de Navàs: CAP, Policia Local i Voluntaris de Protecció Civil. Amb l’adquisició d’aquests aparells l’Ajuntament de Navàs aposta per una política de prevenció i millora de l’assistència mèdica, ja que una actuació ràpida pot salvar la vida a una persona afectada d’una dolència al cor. Navàs, amb aquesta actuació esdevé un poble més cardioprotegit.
El dispositiu (CardiAid) incorpora instruccions acústiques i visuals, recorda i dóna instruccions clares i específiques a l’operador del desfibril·lador, identifica sense errades si una arítmia necessita desfibril·lador, registra automàticament l’ecocardiograma i detecta quan cal fer la descàrrega elèctrica per ajudar en la reanimació cardiopulmonar. En primer lloc sempre recomana avisar als serveis d’emergència abans d’iniciar les maniobres de recuperació cardiorespiratòria.
L’aparell està dissenyat per a ser utilitzat sense formació prèvia en un cas d’urgència, tot i que el personal a qui ha estat lliurat ha rebut una formació específica, en l’ús del dispositiu i en assistència sanitària urgent.
Les aturades cardíaques extrahospitalitàries constitueixen un important problema de salut pública. Al conjunt de l’estat espanyol s’estima que cada any es produeixen més de 24.500 casos, una mitjana d’una aturada cada vint minuts. El 60% de les aturades cardíaques es produeixen en presència de testimonis i el 16% en espais públics, essent la fibril·lació ventricular la responsable inicial de fins el 85% de les aturades extrahospitalitàries. A Catalunya suposa una mort sobtada cada dues hores i mitja, és a dir a la vora de 10 morts cada dia, que multiplica per 5 les morts produïdes per accident de trànsit.
Per això, les societats científiques internacionals aconsellen estratègies dirigides a disminuir el temps de resposta i molt especialment el de desfibril·lació, considerant com a òptim un temps inferior a cinc minuts entre la trucada al número d’emergències i la descàrrega elèctrica.
Els avenços tecnològics han permès desenvolupar els darrers anys desfibril·ladors amb un funcionament automàtic i semiautomàtic que no necessiten personal sanitari per a fer-los servir i que, per tant, són adequats per a la seva utilització en llocs públics. Estan especialment dissenyats per ser utilitzats per persones amb uns coneixements bàsics en reanimació cardiopulmonar i en l’ús d’aquests aparells.

Publicació: 17/10/2013 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dimarts 16 de Febrer de 2021
IMPULS DE L'OFICINA LOCAL D'HABITATGE DE NAVÀS
Dijous 04 de Febrer de 2021
CANVI D'UBICACIÓ DELS COL·LEGIS ELECTORALS PER AL 14F
Dimecres 23 de Desembre de 2020
BASES DEL CONCURS DE TÈCNIC/A DE GARANTIA JUVENIL PEL 2020
Dilluns 28 de Setembre de 2020
DECOMISSADA I DESMANTELLADA UNA PLANTACIÓ DE CANNABIS A NAVÀS
Divendres 18 de Setembre de 2020
Protocols dels espais esportius de Navàs. Pavelló Blau, Camp de Futbol ''La Devesa'' i la pista Sant Jordi.
Dijous 09 de Juliol de 2020
Jaume Casals Ció renúncia al seu càrrec com a regidor de l’Ajuntament de Navàs
Dimarts 19 de Maig de 2020
Ajuts en el lloguer de l'habitatge habitual
Divendres 08 de Maig de 2020
APROVAT EL PRESSUPOST DEL 2020
Divendres 08 de Maig de 2020
PARADA DE LA SEU ELECTRÒNICA PER MANTENIMENT
Dimecres 15 d'Abril de 2020
COMUNICAT: RECLAMEM URGENTMENT L’ARRIBADA DE TESTS O PROVES PCR PER A LA RESIDÈNCIA
Dimarts 31 de Març de 2020
PRIMERES MESURES DE XOC PER COMBATRE LA CRISI DEL COVID-19
Divendres 17 de Gener de 2020
Procés selectiu a la Diputació de Barcelona
Diumenge 01 de Desembre de 2019
Canvis en el cartipàs municipal
Dimarts 05 de Novembre de 2019
Pressupostos participatius 2020-2021
Dimarts 09 de Juliol de 2019
Aprovat el nou cartipàs municipal
Subscriu-te a la newsletter de Navàs