Notícies de Navàs relacionades amb la cultura

Navàs prepara una Festa Major que busca l'èxit

Com cada any, pels voltants del 25 d’agost, Navàs celebra una de les festes majors més reeixides del territori. Enguany, no en serà una excepció, ja que, com comenta Genís Rovira, regidor de Festes, «s’han programat actes de nivell per a tots els públics, mantenint els tradicionals i encetant-ne de nous».

Podeu trobar el programa al següent enllaç

Tradició i continuïtat

Des de la regidoria i la comissió de festes s’ha apostat per continuar amb els actes tradicionals, potenciant-los i, en alguns casos, introduint petits canvis per tal que agafin embranzida. Així, dimecres podrem gaudir, de mans de Fotofilm Navàs, que estrenen una pantalla nova, del cinema a la fresca amb la projecció de Cuerpo de élite. El dijous, els Geganters ens tornaran a coure un bou de 278kg, enguany per a 450 persones (els tiquets, a 10€, es poden comprar a l’OAC i als comerços del C/ Església); per tal de potenciar tot el dia de cocció, al matí hi haurà animació infantil amb Els Pocasolfes, i a la tarda, un bou mecànic desafiarà els més atrevits que vulguin pujar-hi; el fi de festa anirà a càrrec de La Portàtil FM. Divendres és el moment de gaudir dels incombustibles acordionistes que, després de 28 anys ininterromputs, faran la seva trobada a la Plaça de l’Església, per acabar ballant amb el Joan Serra. Abans, a les 6 de la tarda, els Escoltes celebraran els 50 anys amb una gimcana per a tot el poble. Dissabte, com cada any, es proclamaran a les pubilles i els hereus de Navàs, una tradició que també celebra el seu 50è aniversari, i que enguany anirà acompanyada pel pregó de Càritas Parroquial i la música de Swite Duo; en acabat, ball amb Duet de Franc. Abans, a les 19:15h, es farà una ballada de els comparses a la Residència i, al matí, pels més menuts, hi haurà un espectacle infantil, a la Plaça de l’Església, amb El carrocontes. Diumenge, al pic del migdia, la Plaça de l’Ajuntament s’omplirà a vessar per veure ballar els bastoners, cascavells, nans i gegants, just després de la Missa Major i la Traca Valenciana que donarà el tret de sortida. L’endemà, dilluns, els més petits podran gaudir d’una festa aquàtica infantil, i a les 12 del migdia, apte per a tots els públics, gaudirem d’un vermut musical amb els Mariachis Internacional Barcelona. A la tarda, serà el moment per ballar sardanes, amb el XL Aplec de Sardanes, amb les cobles Sant Jordi, Mediterrània i La Principal de Berga; en acabat hi haurà el tradicional ball del fanalet amb Els Andreus. La Festa Major, finalment, es tancarà el dimarts, començant per una remullada pels menuts, a les 11h, al Passeig Ramon Vall, i acabant amb la tradicional Sardinada, botifarrada i ball amb Pe i Ma José. Com sempre, a més, el Grup Escènic Navàs, té preparada una obra de teatre (El bus) que representaran al Casal Sant Genís a les 18h i a les 22h.

Música per a tothom!

Un dels puntals de la Festa Major són els concerts per a tots els públics, que es mira que siguin de nivell. Així, a part dels diferents balls ja esmentats, el diumenge, a les 19h, podrem gaudir de l’últim espectacle de Quico el Cèlio, el Noi i El Mut de Ferreries. I pels més joves s’han programat un reguitzell de concerts amb algunes de les millors bandes del panorama musical actual. El divendres, a més, acompanyant els berguedans Brams i els PD’s Tropical Riots, hi haurà un espectacle del Rock a la Plaça que es feia als anys noranta, amb la presència de grups com Asfixia, Carrer Vell, Ekimosi, Joinets i Quatre Barres, que ens faran un espectacle amb els seus clàssics. Dissabte serà el torn dels valencians Los de Marras, que a Navàs faran l’únic concert de la seva gira estival a Catalunya, en acabat cantarem amb els ALL Star Karaoke i el PD Urrixic. Diumenge tindrem sobre l’escenari uns vells coneguts, l’Orquestra Mitjanit, que ens versionarà temes d’ara i sempre i acabarem la festa amb DJ Sendo. Per últim, i des de fa una anys, el grup més potent vindrà el dilluns, i enguany ho farà ZOO, un dels grups més potents de l’escena musical catalana; en acabat farem el punk amb els Insershow i acabaran la festa els navassencs PD Genís de Masadella.

Novetats

Entre les novetats destaquen els actes proposats des de la campanya de Sobirania Alimentària i el Consell d’Inafants. Epls que fa a la campanya SA, el dimecres, de 17 a 20h, es farà un curs de cuina ecològica amb cuina solar a càrrec de la cuienra Núria Morral. D’altra banda, el divendres a les 7 de la tarda, els usuaris de l’hort urbà de Cal Tomàquet, obren les portes per fer les explicacions sobre el projecte i un tast dels seus productes.

Pel que fa a les propostes del Consell d’Infants, el dijous a la Pista del Club d’Avis, de 17 a 22h, es celebrarà la Navàs Gamer Summer, un espai on tothom podrà jugar de forma gratuïta amb les últimes novetats en videojocs i consoles. Inscripcions: http://sociallovers.org/navas

Navàs lliure de sexismes

EL Ple Municipal va aprovar, fa unes setmanes, el «Protocol d’actuació per unes festes lliures de violències sexistes», que vol ser una eina per detectar i actuar davant de qualsevol agressió sexista, amb l’objectiu de construir una societat lliure i igualitària, fomentar espais segurs i lliures de violències sexistes, evitar agressions sexistes i, finalment, articular un circuit de defensa de la persona agredida i denúncia de la persona agressora.

Publicació: 03/08/2017 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dilluns 29 de Novembre de 2021
"EMILIA", DE CRISTINA GUILLÉN, 1R PREMI DEL XL CONCURS DE CINEMA I VÍDEO DE NAVÀS
Dimarts 19 d'Octubre de 2021
PERSONES PREMIADES EN EL VI CONCURS DE RELATS BREUS
Dimarts 07 de Setembre de 2021
EL CASAL SANT GENÍS ALÇA EL VOL
Dilluns 21 de Juny de 2021
RESTAURACIÓ DELS GEGANTS PUBILLS, EL JORDI I LA MONTSERRAT
Divendres 26 de Febrer de 2021
ARRIBA UNA NOVA EDICIÓ DEL CICLE DE CONCERTS D'HIVERN, EN CLAU FEMENINA
Dimecres 10 de Febrer de 2021
VERKAMI PER A PRODUIR EL DISC DE LA JAZZBAND NAVÀS-SÚRIA AMB EMILIO SOLLA
Dijous 31 de Desembre de 2020
LA CAVALCADA DE REIS ES TRANSFORMA EN UN ACTE ESTÀTIC
Dilluns 30 de Novembre de 2020
GUARDONATS AL XXXIX CONCURS DE CINEMA I VÍDEO DE NAVÀS
Dilluns 29 de Juny de 2020
Arriba una nova edició del Juliol a la Fresca!
Divendres 05 de Juny de 2020
Placa commemorativa als sis navassencs deportats en camps de concentració nazi
Divendres 22 de Maig de 2020
Arriba el V Concurs de Relats Breus de Navàs
Dilluns 10 de Febrer de 2020
La reforma del Casal Sant Genís ja és una realitat
Dijous 23 de Gener de 2020
Músics de prestigi al III Cicle de Concerts d'Hivern
Dijous 02 de Gener de 2020
75è aniversari de la nit més màgica
Dimarts 03 de Desembre de 2019
Cep, tina, vi: projecte de recuperació de la memòria entorn la vinya i el vi al Bages
Subscriu-te a la newsletter de Navàs