Notícies de memòria històrica

Navàs recupera la memòria popular a l'entorn de la vinya al municipi​

L’Ajuntament programa un taller per al proper dissabte que busca recollir vivències dels vinyaires i la gent que va conviure amb aquest conreu

El municipi de Navàs treballa per recuperar la memòria popular a l’entorn del conreu de la vinya al municipi. En el marc d’aquest projecte, el pròxim dissabte, 4 de novembre, a les 11 del matí, s’ha programat un taller obert per parlar sobre el passat de la vinya al terme municipal. Es farà a les 11 del matí a la sala de plens de l’Ajuntament de Navàs.

El taller busca recollir la memòria popular entorn el fenòmen de la vinya a Navàs, no només des de l’òptica del vinyaire sinó de la població que va conviure  amb paisatges de vinyes i el comerç de vi. Des del consumidor del vi local, el restaurador, el veí del vinater, o el qui en feia el transport,…  el taller és obert a qualsevol persona que hagi tingut vinculació o simple interès pel món de la vinya, un cultiu que ha definit gran part de la història del municipi.

Per participar-hi, no  cal tenir coneixements específics sobre el tema, només la curiositat o les ganes d’aportar-hi aquelles experiències personals que il·lustrin la realitat d’aquest passat.

Els responsables del projecte fan una crida a aportar-hi, en cas de tenir-ne, material gràfic o fotogràfic, que contribueixi a dibuixar una realitat que és identitària; també entre tots es recuperaran topònims i indrets on els ceps van fructificar en el passat, i totes aquelles curiositats que gravitin entorn del raïm i del seu suc.

Publicació: 30/10/2017 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Divendres 05 de Juny de 2020
Placa commemorativa als sis navassencs deportats en camps de concentració nazi
Dimarts 03 de Desembre de 2019
Cep, tina, vi: projecte de recuperació de la memòria entorn la vinya i el vi al Bages
Divendres 14 de Juny de 2019
Publicat en format digital el llibre de Silencis
Dilluns 28 de Gener de 2019
Miquel Obradors Mas, sisè homenatjat amb una Stolperstein
Dijous 11 d'Octubre de 2018
Busquem navassencs supervivents de la Lleva del Biberó
Dimarts 14 de Novembre de 2017
Tallers de memòria popular a l’entorn de la pagesia. Aquest dissabte a Palà.
Subscriu-te a la newsletter de Navàs