Notícies de l'Ajuntament de Navàs

Navàs s'oposa al tancament de la torre de vigilància de Castelladral

El govern de Navàs demana a la Generalitat mantenir activa la torre de guaita situada a Castelladral que considera estratègica en la vigilància i prevenció d’incendis al municipi i la comarca.
Fa unes setmanes que l’Ajuntament de Navàs s’ha assabentat de manera extraoficial de que la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (DGPEIS) ha decidit no activar algunes de les torres de vigilància per la Campanya Forestal 2014. Entre les torres de vigilància que la DGPEIS no preveu activar, i tancar progressivament, hi ha la torreta de vigilància de Castelladral, al terme municipal de Navàs.
La torre de guaita de Castelladral, activa des de fa dècades, està situada en un punt estratègic al bell mig del municipi i disposa d’una excel·lent visibilitat de tot el territori municipal així com una àmplia perspectiva del territori de nombrosos municipis veïns del Bages i del Berguedà. Aquest fet implica que la torre sigui un recurs molt important per a la prevenció i la lluita contra els incendis forestals, tant a nivell municipal com comarcal, i ha estat en diverses ocasions que aquesta torre ha estat la primera en alertar de columnes de fum que han acabat en incendis.
Segons informes tècnics de Protecció Civil i Policia Local de l’Ajuntament de Navàs, el fet de que la torre estigui situada en una zona on no és disposa de cobertura mòbil ni xarxa RESCAT, la fa un element imprescindible per a la prevenció i lluita contra els incendis. En aquest sentit, la no activació de la torre de vigilància, dificulta la detecció, l’avís i l’activació dels mitjans d’emergències i això pot comportar greus repercussions en cas d’incendi.
L’Ajuntament de Navàs i agents del municipi implicats en la prevenció i extinció d’incendis (ADF i Protecció Civil) coincideixen en la necessitat de mantenir activa la torre. Amb aquest objectiu l’Ajuntament ja ha mostrat la seva disconformitat a diversos càrrecs electes i tècnics del Departament d’Interior de la Generalitat i ha demanat poder-s’hi reunir amb l’objectiu de que reconsiderin aquesta decisió. Per altra banda, l’Ajuntament també ha començat a informar els municipis i consells comarcals veïns per donar a conèixer aquesta decisió i demanar el suport i la implicació tècnica i política dels agents del territori, un territori tradicionalment molt castigat pels incendis forestals.

Publicació: 07/05/2014 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dimarts 06 de Febrer de 2024
6 FEBRER. DIA INTERNACIONAL TOLERÀNCIA ZERO AMB LA MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA
Dijous 25 de Gener de 2024
TRAMITACIÓ DE DNIs A NAVÀS
Divendres 19 de Gener de 2024
PROCÉS SELECTIU PER A LA CONTRACTACIÓ EN PRÀCTIQUES D’UN TÈCNIC/A ADSCRIT A SERVEIS FINANCERS
Dimecres 17 de Gener de 2024
DAVID TERÉS RENÚNCIA AL CÀRREC ELECTE
Dilluns 18 de Desembre de 2023
CALENDARI 2024
Dijous 14 de Desembre de 2023
BALL DE NADAL A NAVÀS
Dimarts 12 de Desembre de 2023
JORNADA DE NETEJA I MANTENIMENT DE PARETS, MURS I MOBILIARI URBÀ
Dimarts 12 de Desembre de 2023
ARRIBA 700 – NOUS SERVEIS 4G I 5G A NAVÀS
Divendres 01 de Desembre de 2023
FIRA DEL REGAL DE NAVÀS
Dijous 30 de Novembre de 2023
TRAMITACIÓ DE DNIs A NAVÀS
Dilluns 27 de Novembre de 2023
NOVA REGIDORA DE L'OPOSICIÓ A L'AJUNTAMENT DE NAVÀS
Dimecres 22 de Novembre de 2023
AL WHATSAPP DEL «OBRO FEEL» PODEM PARLAR DE TU I DEL QUE ESTÀS VIVINT
Dimarts 21 de Novembre de 2023
MOCIÓ PRESENTADA PER LA CUP NAVÀS, ERC, PSC I JUNTS PER INSTAR AL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ QUE INCLOGUI EL PROJECTE CONSTRUCTIU DEL NOU INSTITUT AL PRESSUPOST DEL 2024
Divendres 17 de Novembre de 2023
TRAMITACIÓ DEL DNI A NAVÀS
Subscriu-te a la newsletter de Navàs