Notícies de Navàs relacionades amb ensenyament

NOTA DE PREMSA SOBRE EL FUTUR EDUCATIU DE NAVÀS

El dilluns 24 de gener es va celebrar una Taula Local de Planificació, en què hi formen part representants dels Serveis Territorials del Departament d’Educació i de l’Ajuntament de Navàs. Aquesta taula, que és la segona que se celebra amb l’actual Directora del Serveis Territorials, la Gemma Boix, va servir per clarificar en quin punt estava la negociació entre el Departament d’Educació i la propietat del Col·legi Sant Josep i l’EDN, així com per elevar els temes tractats en les diferents Comissions de Participació que s’han fet des de l’última Taula de Planificació, celebrada el 8 de novembre.

Des d’aquesta data, s’han fet quatre comissions de participació (el 16/11, el 20/12, el 13/1 i el 25/1, i en aquesta darrera, se’ls ha presentat els punts que es notifiquen en aquesta notícia). En aquestes comissions s’han debatut diferents temàtiques en relació a la integració dels centres concertats a la titularitat pública i, mitjançant hipòtesis, com hauria de ser aquesta integració, quantes línies hi hauria d’haver, com s’havien d’abordar les NEE de l’alumnat o com hauria de ser l’escolarització en benefici de la integració i la cohesió social. Tots els temes tractats es van elevar a la Taula de Planificació.

De la reunió celebrada el dilluns, es va parlar dels següents punts:

1. El Departament ens informa que han reemprès les negociacions amb la propietat dels centres concertats, però aquestes estan en un punt molt primigeni i, per tant, descarten que la integració es dugui a terme el curs vinent, tal com estava previst en un inici.

Davant d’aquesta informació, considerem que a aquestes alçades i tenint en compte que les preinscripcions són a tocar, és el més sensat, però reiterem que si hem arribat fins aquí és, en part, pels continuats canvis en el Departament –fruit de les eleccions– així com al Bisbat de Solsona, i que davant les incerteses i neguits que crea aquesta decisió, els emplacem a que tanquin la negociació el més aviat possible, punt en què expressen que hi estan d’acord en què no es pot demorar més. Tanmateix, els recordem del mal estat dels barracons de l’IE Sant Jordi, i els emplacem que hi facin una visita i s’hi actuï en el que convingui. Per part de l’Ajuntament hi farem les tasques de manteniment necessàries.

 

2. El Departament expressa també la seva intenció de mantenir les tres línies a infantil i primària per al curs vinent, una demanda de la Comissió de Participació.

Publicació: 25/01/2022 a les 20:02
Altres notícies relacionades
Divendres 09 de Juny de 2023
PREMI QUÈ ÉS PER A TU EUROPA?
Dimecres 07 de Juny de 2023
FESTA DE FINAL DE CURS AMB EL GRUP D'ANIMACIÓ LA SAL DELS MARS!
Dimarts 06 de Juny de 2023
Cantata "QUIN CACAU PER FER AQUESTA CAU"
Divendres 02 de Juny de 2023
El Col·legi Sant Josep de Navàs rep el Premi Baldiri Reixac a experiències innovadores per «Virtu@lia»
Divendres 12 de Maig de 2023
LET’S CLEAN UP EUROPE 2023
Dimecres 22 de Març de 2023
L'AJUNTAMENT DE NAVÀS CEDEIX ELS TERRENYS A LA GENERALITAT PER A LA CONSTRUCCIÓ DE L'INSTITUT
Dijous 19 de Gener de 2023
Navàs segrega 8248,179 m2 per a la futura construcció d’un institut
Dilluns 03 d'Octubre de 2022
UNA PASSA MÉS CAP A LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU EDIFICI DE SECUNDÀRIA PÚBLIC
Dimarts 17 de Maig de 2022
EL PLE DE L'AJUNTAMENT INSTA AL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ QUE CONSTRUEIXI UN NOU EDIFICI QUE ALBERGUI L'EDUCACIÓ SECUNDÀRIA I ELS ESTUDIS POSTOBLIGATORIS
Divendres 06 de Maig de 2022
INFORMACIÓ DE LA PREINSCRIPCIÓ A L’ESCOLA BRESSOL QUITXALLA CURS 2022/2023:
Dilluns 25 d'Abril de 2022
NOTA DE PREMSA SOBRE EL FUTUR EDUCATIU DE NAVÀS
Dilluns 21 de Març de 2022
EL COL•LEGI SANT JOSEP DE NAVÀS CELEBRA LA FIRA PEDAGÒGICA “L’ESCOLA AL CARRER” AMB UN GRAN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ.
Dimarts 01 de Març de 2022
Col•legi Sant Josep i EDN a la "I Conferència Nacional de centros eTwinning" a Madrid
Dilluns 14 de Febrer de 2022
L'IE SANT JORDI ORGANITZA LA TAULA RODONA “NOVES MIRADES DE LES COLÒNIES TÈXTILS”
Dimecres 09 de Febrer de 2022
CONSELL D’INFANTS DE NAVÀS
Subscriu-te a la newsletter de Navàs