Notícies de Navàs relacionades amb ensenyament

NOTA DE PREMSA SOBRE EL FUTUR EDUCATIU DE NAVÀS

El dilluns 24 de gener es va celebrar una Taula Local de Planificació, en què hi formen part representants dels Serveis Territorials del Departament d’Educació i de l’Ajuntament de Navàs. Aquesta taula, que és la segona que se celebra amb l’actual Directora del Serveis Territorials, la Gemma Boix, va servir per clarificar en quin punt estava la negociació entre el Departament d’Educació i la propietat del Col·legi Sant Josep i l’EDN, així com per elevar els temes tractats en les diferents Comissions de Participació que s’han fet des de l’última Taula de Planificació, celebrada el 8 de novembre.

Des d’aquesta data, s’han fet quatre comissions de participació (el 16/11, el 20/12, el 13/1 i el 25/1, i en aquesta darrera, se’ls ha presentat els punts que es notifiquen en aquesta notícia). En aquestes comissions s’han debatut diferents temàtiques en relació a la integració dels centres concertats a la titularitat pública i, mitjançant hipòtesis, com hauria de ser aquesta integració, quantes línies hi hauria d’haver, com s’havien d’abordar les NEE de l’alumnat o com hauria de ser l’escolarització en benefici de la integració i la cohesió social. Tots els temes tractats es van elevar a la Taula de Planificació.

De la reunió celebrada el dilluns, es va parlar dels següents punts:

1. El Departament ens informa que han reemprès les negociacions amb la propietat dels centres concertats, però aquestes estan en un punt molt primigeni i, per tant, descarten que la integració es dugui a terme el curs vinent, tal com estava previst en un inici.

Davant d’aquesta informació, considerem que a aquestes alçades i tenint en compte que les preinscripcions són a tocar, és el més sensat, però reiterem que si hem arribat fins aquí és, en part, pels continuats canvis en el Departament –fruit de les eleccions– així com al Bisbat de Solsona, i que davant les incerteses i neguits que crea aquesta decisió, els emplacem a que tanquin la negociació el més aviat possible, punt en què expressen que hi estan d’acord en què no es pot demorar més. Tanmateix, els recordem del mal estat dels barracons de l’IE Sant Jordi, i els emplacem que hi facin una visita i s’hi actuï en el que convingui. Per part de l’Ajuntament hi farem les tasques de manteniment necessàries.

 

2. El Departament expressa també la seva intenció de mantenir les tres línies a infantil i primària per al curs vinent, una demanda de la Comissió de Participació.

Publicació: 25/01/2022 a les 20:02
Altres notícies relacionades
Dilluns 15 d'Abril de 2024
El Col·legi Sant Josep de Navàs amfitrió d’alumnes d’Irlanda i Portugal durant una setmana d'Erasmus
Dijous 11 d'Abril de 2024
Mestres del Col·legi Sant Josep de Navàs viatgen a Eslovènia intercanviant pedagogia innovadora
Divendres 01 de Març de 2024
PREINSCRIPCIONS CURS 2024-2025
Dilluns 26 de Febrer de 2024
PORTES OBERTES I PREINSCRIPCIÓ ALS CENTRES EDUCATIUS DE NAVÀS
Divendres 02 de Febrer de 2024
NAVÀS HA ACOLLIT EL SEMINARI DE DIRECCIONS DE LA CATALUNYA CENTRAL (Centre-Nord)
Dijous 01 de Febrer de 2024
TALLER PER A FAMÍLIES D’HABILITATS EDUCATIVES EN EL BON ÚS DE LES PANTALLES A L’ÀMBIT FAMILIAR
Dimecres 10 de Gener de 2024
NOVA CONVOCATÒRIA DE CURSOS OCUPACIONALS DEL SOC A L’ESCOLA DIOCESANA DE NAVÀS
Dijous 21 de Desembre de 2023
L’Escola Diocesana de Navàs, 1r premi a la Fundació Sagrada Família en el concurs, “Ser paraula que construeix humanitat”
Dijous 14 de Desembre de 2023
BEQUES DE TRANSPORT ESCOLAR
Dijous 14 de Desembre de 2023
PLENARI DEL CONSELL D'INFANTS DEL BAGES
Dijous 30 de Novembre de 2023
CONCERT DE NADAL «EL PETIT PRÍNCEP»
Dilluns 27 de Novembre de 2023
SALUT EMOCIONAL
Dilluns 13 de Novembre de 2023
ALUMNES DEL COL·LEGI SANT JOSEP DE NAVÀS D’ERASMUS A L’ALGARVE, PORTUGAL
Dilluns 06 de Novembre de 2023
5 ALUMNES DE 2N DE BATXILLERAT DE LA PROMOCIÓ 2021-2023 DE L'EDN REBEN LA DISTINCIÓ QUE ATORGA LA GENERALITAT DE CATALUNYA
Divendres 09 de Juny de 2023
PREMI QUÈ ÉS PER A TU EUROPA?
Subscriu-te a la newsletter de Navàs