Notícies d'economia i desenvolupament de Navàs

Participem en la constitució de la Taula Territorial del nou Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

El passat divendres 10 de febrer, des de l’OMPLE (Oficina Municipal de Promoció Local i Emprenadoria) i l’àrea de Navàs Sobirania Alimentària, vam assistir a la constitució de la Taula Territorial del que serà el nou Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central (ACCC), en el qual hi participarem de forma activa per a promoure les iniciatives encarades a fer créixer l’Economia Social i Solidària (ESS) en el nostre territori.

 

La trobada de divendres es va realitzar a l’Espai Artium del Celler Cooperatiu d’Artés durant el matí i va comptar amb la participació de diverses treballadores en representació de les institucions del territori, com els Ajuntaments de Sallent, de Manlleu i de Navàs, els Consorcis del Lluçanès i del Moianès, dels Consells Comarcal del Berguedà, del Solsonès i de l’Anoia, entre d’altres. Algunes treballadores que no van poder assistir, però que ja han confirmat que hi participaran, com l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages. El principal objectiu del Ateneu Cooperatiu serà aconseguir arribar a més agents dinamitzadors del territori, tant institucions públiques com privades, que s’hi vulguin implicar per generar una potent xarxa cooperativa i col·lectiva en el territori. Per aquest motiu, a més de constituir la Taula Territorial, que serà l’assemblea de màxima representació de les participants de l’ACCC, les companyes de L’Arada han dinamitzat tres grups de debat per identificar estratègies de com arribar als sectors socials amb major potencial per treballar en l’Economia Social i Solidària.

 

Les impulsores del projecte de l’ACCC són Gedi sccl i Frescoop sccl, del Bages; Sambucus sccl i Dies d’agost sccl, d’Osona, i L’Arada sccl, del Solsonès, però també hi figuren com a entitats col·laboradores Coop 57 i Set-C. Els Ateneus Cooperatius neixen com un espai de trobada, coordinació, aprenentatge, cooperació i transformació social, i com a projectes estratègics per impulsar l’economia social i cooperativa a cada territori. La implicació i col·laboració de les administracions i el sector cooperatiu del territori serà clau en el funcionament dels ateneus per oferir els recursos i serveis necessaris per fer aflorar les potencialitats de l’economia social i cooperativa i crear ocupació estable i de qualitat.

 

Els Ateneus Cooperatius funcionaran a partir de sis grans eixos de treball:

 

a) Diagnosi i visualització de l’economia social i cooperativa al territori.

b) Accions de suport i acompanyament a la creació i desenvolupament de cooperatives i societats laborals i inserció laboral en empreses de l’economia social i cooperativa.

c) Promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals dirigida a les associacions i SCP.

d) Promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals per a la continuïtat d’empreses o entitats properes al tancament d’activitat.

e) Actuacions per conèixer i aprendre els models d’empresa cooperativa destinada a joves estudiants i professorat de cicles formatius de formació professional de grau superior o universitaris.

f) Facilitar eines, recursos i suport necessari per a la creació i transformació en cooperatives i societats laborals destinat a prescriptors i professionals de l’àmbit de les assessories i gestories.

 

El proper divendres 17 de febrer a les 10h del matí es realitzarà l’acte de presentació de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central a l’edifici de la Fundació Universitària del Bages (FUB) a Manresa.

 

Publicació: 13/02/2017 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dimarts 12 de Desembre de 2023
AJUTS A LA CONTRACTACIÓ
Dimarts 14 de Novembre de 2023
HAS ESTUDIAT ADE, ECONOMIA O CIÈNCIES POLÍTIQUES? VOLS TREBALLAR A L’AJUNTAMENT?
Divendres 21 d'Abril de 2023
EL TOU DEL MUJAL DE CABRA, GUANYADOR DEL PREMI AL MILLOR FORMATGE DE L’ESTAT ESPANYOL A LA CATEGORIA DE PASTA TOVA PELL RENTADA
Dilluns 17 d'Abril de 2023
91a FIRA DE PRIMAVERA DE NAVÀS
Dimarts 04 d'Abril de 2023
91a FIRA DE PRIMAVERA DE NAVÀS
Dimarts 28 de Març de 2023
PLANS LOCALS D'OCUPACIÓ 2023
Dijous 02 de Març de 2023
NOVES LÍNIES DE SUBVENCIONS 2023
Dimecres 26 d'Octubre de 2022
NAVÀS MANTÉ CONGELATS ELS TRIBUTS PER AL 2023
Dilluns 03 d'Octubre de 2022
90a FIRA DE TARDOR
Dimarts 12 de Juliol de 2022
CURS DE MANIPULACIÓ D’ALIMENTS
Dijous 07 de Juliol de 2022
PROGRAMA OCUPACIÓ + TRANSFORMACIÓ (Ajut a autònoms i microempreses que tinguin entre 1 i 5 persones treballadores assalariades)
Dilluns 13 de Juny de 2022
L’AJUNTAMENT OBRE NOVES CONVOCATÒRIES PER COBRIR LES NECESSITATS DE DIFERENTS SERVEIS MUNICIPALS
Dijous 26 de Maig de 2022
PLANS LOCALS D'OCUPACIÓ 2022
Dimecres 25 de Maig de 2022
PRIMER CONTACTE ENTRE AJUNTAMENT, GENERALITAT I PROPIETARIS DELS TERRENYS BUITS DEL POLÍGON
Dimecres 30 de Març de 2022
OBERT PROCÉS SELECTIU PER A L’ATORGAMENT DE LLICÈNCIES PER AL MERCAT SETMANAL DE NAVÀS
Subscriu-te a la newsletter de Navàs