Participem en la constitució de la Taula Territorial del nou Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

El passat divendres 10 de febrer, des de l’OMPLE (Oficina Municipal de Promoció Local i Emprenadoria) i l’àrea de Navàs Sobirania Alimentària, vam assistir a la constitució de la Taula Territorial del que serà el nou Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central (ACCC), en el qual hi participarem de forma activa per a promoure les iniciatives encarades a fer créixer l’Economia Social i Solidària (ESS) en el nostre territori.

 

La trobada de divendres es va realitzar a l’Espai Artium del Celler Cooperatiu d’Artés durant el matí i va comptar amb la participació de diverses treballadores en representació de les institucions del territori, com els Ajuntaments de Sallent, de Manlleu i de Navàs, els Consorcis del Lluçanès i del Moianès, dels Consells Comarcal del Berguedà, del Solsonès i de l’Anoia, entre d’altres. Algunes treballadores que no van poder assistir, però que ja han confirmat que hi participaran, com l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages. El principal objectiu del Ateneu Cooperatiu serà aconseguir arribar a més agents dinamitzadors del territori, tant institucions públiques com privades, que s’hi vulguin implicar per generar una potent xarxa cooperativa i col·lectiva en el territori. Per aquest motiu, a més de constituir la Taula Territorial, que serà l’assemblea de màxima representació de les participants de l’ACCC, les companyes de L’Arada han dinamitzat tres grups de debat per identificar estratègies de com arribar als sectors socials amb major potencial per treballar en l’Economia Social i Solidària.

 

Les impulsores del projecte de l’ACCC són Gedi sccl i Frescoop sccl, del Bages; Sambucus sccl i Dies d’agost sccl, d’Osona, i L’Arada sccl, del Solsonès, però també hi figuren com a entitats col·laboradores Coop 57 i Set-C. Els Ateneus Cooperatius neixen com un espai de trobada, coordinació, aprenentatge, cooperació i transformació social, i com a projectes estratègics per impulsar l’economia social i cooperativa a cada territori. La implicació i col·laboració de les administracions i el sector cooperatiu del territori serà clau en el funcionament dels ateneus per oferir els recursos i serveis necessaris per fer aflorar les potencialitats de l’economia social i cooperativa i crear ocupació estable i de qualitat.

 

Els Ateneus Cooperatius funcionaran a partir de sis grans eixos de treball:

 

a) Diagnosi i visualització de l’economia social i cooperativa al territori.

b) Accions de suport i acompanyament a la creació i desenvolupament de cooperatives i societats laborals i inserció laboral en empreses de l’economia social i cooperativa.

c) Promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals dirigida a les associacions i SCP.

d) Promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals per a la continuïtat d’empreses o entitats properes al tancament d’activitat.

e) Actuacions per conèixer i aprendre els models d’empresa cooperativa destinada a joves estudiants i professorat de cicles formatius de formació professional de grau superior o universitaris.

f) Facilitar eines, recursos i suport necessari per a la creació i transformació en cooperatives i societats laborals destinat a prescriptors i professionals de l’àmbit de les assessories i gestories.

 

El proper divendres 17 de febrer a les 10h del matí es realitzarà l’acte de presentació de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central a l’edifici de la Fundació Universitària del Bages (FUB) a Manresa.

 

Publicació: 13/02/2017 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Divendres 06 de Novembre de 2020
HOMENATGE A LES GRANS PERSONES DEL NOSTRE POBLE
Dimarts 14 de Juliol de 2020
Surt a concurs la licitació per a la gestió del Bar del Club d'Avis
Dimecres 29 d'Abril de 2020
CAMPANYA #JOTAMBÉMHISUMO PER A LA RECOLLIDA D'ALIMENTS
Diumenge 12 d'Abril de 2020
COMUNICAT: INFORMACIONS DE LA RESIDÈNCIA SOBRE LA COVID-19
Dilluns 30 de Març de 2020
LA RESIDÈNCIA TINDRÀ 25 TESTS DE DETECCIÓ RÀPIDA DE LA COVID-19
Dijous 26 de Març de 2020
ES REPARTEIXEN 104 TARGETES MONEDER ALS INFANTS AMB BEQUES MENJADOR
Divendres 20 de Desembre de 2019
Alumnes de l'IE Sant Jordi donen aliments a la Taula Solidària
Dijous 29 de Novembre de 2018
En marxa la Campanya Tracta'm bé
Dilluns 08 d'Octubre de 2018
Dinar amb aliments ecològics i de proximitat
Dijous 07 de Juny de 2018
Campanya Tracta’m bé #BagesTractamBé
Divendres 20 d'Abril de 2018
Navàs vol sumar i enfortir vincles per la diversitat
Dijous 08 de Març de 2018
Navàs se suma al dia internacional de les dones
Dimecres 21 de Febrer de 2018
EAIA Bages-Berguedà, 20 anys treballant per la infància
Dilluns 12 de Febrer de 2018
Tracta'm bé, una campanya per prevenir els maltractaments a la gent gran
Dijous 30 de Novembre de 2017
Dia Mundial de la SIDA
Subscriu-te a la newsletter de Navàs