Notícies d'economia i desenvolupament de Navàs

Participem en la constitució de la Taula Territorial del nou Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

El passat divendres 10 de febrer, des de l’OMPLE (Oficina Municipal de Promoció Local i Emprenadoria) i l’àrea de Navàs Sobirania Alimentària, vam assistir a la constitució de la Taula Territorial del que serà el nou Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central (ACCC), en el qual hi participarem de forma activa per a promoure les iniciatives encarades a fer créixer l’Economia Social i Solidària (ESS) en el nostre territori.

 

La trobada de divendres es va realitzar a l’Espai Artium del Celler Cooperatiu d’Artés durant el matí i va comptar amb la participació de diverses treballadores en representació de les institucions del territori, com els Ajuntaments de Sallent, de Manlleu i de Navàs, els Consorcis del Lluçanès i del Moianès, dels Consells Comarcal del Berguedà, del Solsonès i de l’Anoia, entre d’altres. Algunes treballadores que no van poder assistir, però que ja han confirmat que hi participaran, com l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages. El principal objectiu del Ateneu Cooperatiu serà aconseguir arribar a més agents dinamitzadors del territori, tant institucions públiques com privades, que s’hi vulguin implicar per generar una potent xarxa cooperativa i col·lectiva en el territori. Per aquest motiu, a més de constituir la Taula Territorial, que serà l’assemblea de màxima representació de les participants de l’ACCC, les companyes de L’Arada han dinamitzat tres grups de debat per identificar estratègies de com arribar als sectors socials amb major potencial per treballar en l’Economia Social i Solidària.

 

Les impulsores del projecte de l’ACCC són Gedi sccl i Frescoop sccl, del Bages; Sambucus sccl i Dies d’agost sccl, d’Osona, i L’Arada sccl, del Solsonès, però també hi figuren com a entitats col·laboradores Coop 57 i Set-C. Els Ateneus Cooperatius neixen com un espai de trobada, coordinació, aprenentatge, cooperació i transformació social, i com a projectes estratègics per impulsar l’economia social i cooperativa a cada territori. La implicació i col·laboració de les administracions i el sector cooperatiu del territori serà clau en el funcionament dels ateneus per oferir els recursos i serveis necessaris per fer aflorar les potencialitats de l’economia social i cooperativa i crear ocupació estable i de qualitat.

 

Els Ateneus Cooperatius funcionaran a partir de sis grans eixos de treball:

 

a) Diagnosi i visualització de l’economia social i cooperativa al territori.

b) Accions de suport i acompanyament a la creació i desenvolupament de cooperatives i societats laborals i inserció laboral en empreses de l’economia social i cooperativa.

c) Promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals dirigida a les associacions i SCP.

d) Promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals per a la continuïtat d’empreses o entitats properes al tancament d’activitat.

e) Actuacions per conèixer i aprendre els models d’empresa cooperativa destinada a joves estudiants i professorat de cicles formatius de formació professional de grau superior o universitaris.

f) Facilitar eines, recursos i suport necessari per a la creació i transformació en cooperatives i societats laborals destinat a prescriptors i professionals de l’àmbit de les assessories i gestories.

 

El proper divendres 17 de febrer a les 10h del matí es realitzarà l’acte de presentació de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central a l’edifici de la Fundació Universitària del Bages (FUB) a Manresa.

 

Publicació: 13/02/2017 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Divendres 08 de Maig de 2020
APROVAT EL PRESSUPOST DEL 2020
Dijous 17 d'Octubre de 2019
Publicació de les bases de tècnic/a d'educació, esports i drets socials
Dijous 18 de Juliol de 2019
Obert el període d'inscripcions per poder participar a la Fira de Tardor
Dimarts 28 de Maig de 2019
Ajuts econòmics als i les joves emprenedors/es
Divendres 29 de Març de 2019
La 3a Trobada de cooperatives escolars aplega més de 550 alumnes del Bages a Navàs
Dijous 14 de Febrer de 2019
S'aprova el pressupost pel 2019 amb una forta previsió d'inversions
Dilluns 11 de Febrer de 2019
Obert període d'inscripcions per participar a la Fira de Primavera
Dilluns 04 de Febrer de 2019
Jornada tècnica "El futur del sector porcí a debat"
Dimecres 16 de Gener de 2019
L’alcalde de l'Ajuntament de Navàs ha rebut la visita de l'alumnat de la cooperativa TRÈVOLS’08 del projecte d'emprenedoria del Col·legi Sant Josep
Dimarts 18 de Desembre de 2018
ELS COMERÇOS DE NAVÀS CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA
Divendres 30 de Novembre de 2018
Campanya de dinamització de locals en desús: Persianes Amunt!
Dilluns 12 de Novembre de 2018
ACTUALITZEM NAVÀS!
Dimecres 24 d'Octubre de 2018
A BON BOCÍ BON GLOP DE VI
Dimecres 17 d'Octubre de 2018
TOT A PUNT PER GAUDIR DE LA FIRA DE TARDOR
Subscriu-te a la newsletter de Navàs