Notícies de Navàs relacionades amb la cultura

Premi a la Projecció artística en Il·lustració per a Valentí Gubianas i Escudé i Premi Empremta per a TEST, Festival de Pobles Creatius en la 41a edició dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura

El navassenc Valentí Gubianas i Escudé va ser un dels guardonats dels tretze Premis Lacetània de les Arts i la Cultura que el passat divendres va rebre el Premi a la Projecció artística en Il·lustració en la a gala de lliurament celebrada al teatre Conservatori en una convocatòria que enguany es van presentar una cinquantena de treballs, dotats amb un total de 9.000 euros.

Premi a la Projecció artística en Il·lustració.
Convocat pel Cercle Artístic de Manresa per distingir un o una artista de la il·lustració de la Catalunya Central, de qui es valorarà l’obra i la projecció al llarg del temps amb una exposició l’any següent a l’Espai 7, de Manresa, i, si ho desitja, altres exposicions a l’Espai d’Art del Cercle i a l’Espai Òmnium.

Atorgat a Valentí Gubianas i Escudé (Navàs, 1969) per la seva creativitat i imaginació desbordant on es reflecteix el seu univers personal, ple d’entranyables personatges tractats amb espontaneïtat, senzillesa i colors vius, que transmeten emocions i sentiments a qui els observa. També per la gran quantitat de llibres que ha il·lustrat i pel seu interès per descobrir nous camins, que l’ha portat a fer murals de gran format per a escoles, biblioteques, façanes i espectacles en viu, on plasma la historia que ell ha imaginat prèviament.

El TEST, Festival de Pobles Creatius del qual Navàs en forma part, també va ser un dels guardonats amb el Premi Empremta.

Premi Empremta per a TEST
En reconeixement a una iniciativa personal o col·lectiva que hagi destacat en els darrers temps, des de les comarques del Bages i el Moianès, en el desenvolupament cultural, artístic o social del país. Convocat per Òmnium Bages-Moianès.

Atorgat a TEST, Festival de Pobles Creatius, que té com a objectius treballar en xarxa per donar suport a la creació i producció artística; portar als pobles projectes artístics professionals i incrementar les possibilitats de programació de nous llenguatges artístics en pobles del territori proper; treballar per a la creació de nous públics i potenciar la xarxa a través del segell Pobles Creatius tot formant part de projectes i festivals de tot Catalunya i més enllà. El jurat valora l’extensió de la iniciativa als pobles del Bages i el Moianès, d’un projecte consolidat per les vuit edicions fetes, que mostra espectacles de curta durada, en espais reduïts i no convencionals, on la distància entre públic i artistes és mínima, per fer augmentar l’experiència del públic i la intensitat de l’espectacle.

Publicació: 20/11/2023 a les 13:26
Altres notícies relacionades
Dilluns 27 de Novembre de 2023
VERMUT – PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
Dilluns 27 de Novembre de 2023
CONCERT DE NADAL DE LA CORAL NOVA
Dimarts 21 de Novembre de 2023
VOLEU ESCOLTAR LA BANDA FEMENINA DE VERSIONS MÉS CANYERA DE LA TELEVISIÓ?
Dilluns 20 de Novembre de 2023
CONSUMEIX CULTURA AMB GRANS DESCOMPTES
Dilluns 20 de Novembre de 2023
CLOENDA XLII CONCURS DE CINEMA I VÍDEO DE NAVÀS
Dilluns 20 de Novembre de 2023
JAN PUIGDELLÍVOL PROCLAMAT HEREU DE LES COMARQUES BARCELONINES
Dijous 09 de Novembre de 2023
AVUI EL CASAL SANT GENÍS S’HA OMPLERT DE NENS I NENES PER GAUDIR DE L’ESPECTACLE GALETES DE FORMATGE DE LA COMPANYIA TXO TITELLES DINS LA PROGRAMACIÓ DE L’ANEM AL TEATRE
Dilluns 30 d'Octubre de 2023
CURS DE SARDANES
Dilluns 16 d'Octubre de 2023
UN CENTENAR DE PERSONES AL TEST DE NAVÀS!
Dilluns 16 d'Octubre de 2023
LA PUNTAIRE, ESCULTURA A LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT
Dilluns 16 d'Octubre de 2023
PRÍNCEP TOTILAU: MARE TERRA
Dimarts 10 d'Octubre de 2023
91a FIRA DE TARDOR
Dilluns 02 d'Octubre de 2023
ACTIVITATS D'OCTUBRE A LA BIBLIOTECA DE NAVÀS
Divendres 29 de Setembre de 2023
BECA X ARTISTES DE LA XARXA DE POBLES CREATIUS
Divendres 29 de Setembre de 2023
FESTIVAL TEST 2023 A NAVÀS
Subscriu-te a la newsletter de Navàs