Notícies d'economia i desenvolupament de Navàs

Producció Agrària Ecològica en cultius extensius de secà

Jornada tècnica sobre Producció Agrària Ecològica en cultius extensius de secà.

 

24 d’abril, Alberg de Castelladral (Navàs).

 

De manera lenta però progressiva i imparable, any rere any augmenta a Catalunya tant la producció com el consum d’aliments ecològics. L’augment de la superfície cultivada d’acord amb els mètodes de la producció agrària ecològica es dóna des de fa ja més de vint anys, arreu del país i en tots els sector productius. Tanmateix, encara hi ha molts productors que tenen dubtes sobre la viabilitat tècnica i la rendibilitat econòmica de fer agricultura ecològica en els seus territoris i àmbits productius.

 

L’objectiu d’aquesta jornada tècnica és doble. Per una banda, transferir els aprenentatges de la pagesia que conrea cultius extensius de secà i ha fet amb èxit la conversió a la producció agrària ecològica. Per altra banda, crear un espai d’intercanvi i de debat entre la pagesia que fa producció convencional i la que fa agricultura ecològica. La jornada s’emmarca en el projecte de promoció de la transició agroecològica a Navàs, impulsat per l’Ajuntament de Navàs i l’Associació Arran de terra.

 

Programa:

 

16.30 h Benvinguda

 

16.45 h Presentació de la jornada. Il·lm. Sr. Jaume Casals, Alcalde de Navàs.

 

17.00 h La importància de tenir cura del sòl. Sra. Neus Vinyals, responsable d’assessorament i formació de l’ERA, Espai de Recursos Agroecològics.

 

17.45 h Produir cereals ecològics, una bona oportunitat de negoci. Sr. Josep Oliveres, gerent del Celler Cooperatiu de Salelles.

 

18.30 h Pausa amb tastet de dolços locals i sucs ecològics

 

19.00 h Producció ecològica de llegums, cereals i farines. Sr. Josep Mestre, productor ecològic de llegums, cereals i farines.

 

19.45 h Producció ecològica de vedella. Sr. Just Serra, productor de vedella ecològica de Trullàs.

 

20.30 h Cloenda de la jornada. Sr. Joan Fernández, Regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Navàs.

 

 

En acabar la jornada podrem gaudir d’un tast de productes de proximitat i ecològics elaborats per la cuina de l’Alberg de Castelladral.

 

Més informació:

sobiranies@navas.cat

 

 

NAVÀS SOBIRANIA ALIMENTÀRIA

Publicació: 21/04/2018 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dimecres 26 d'Octubre de 2022
NAVÀS MANTÉ CONGELATS ELS TRIBUTS PER AL 2023
Dilluns 03 d'Octubre de 2022
90a FIRA DE TARDOR
Dimarts 12 de Juliol de 2022
CURS DE MANIPULACIÓ D’ALIMENTS
Dijous 07 de Juliol de 2022
PROGRAMA OCUPACIÓ + TRANSFORMACIÓ (Ajut a autònoms i microempreses que tinguin entre 1 i 5 persones treballadores assalariades)
Dilluns 13 de Juny de 2022
L’AJUNTAMENT OBRE NOVES CONVOCATÒRIES PER COBRIR LES NECESSITATS DE DIFERENTS SERVEIS MUNICIPALS
Dijous 26 de Maig de 2022
PLANS LOCALS D'OCUPACIÓ 2022
Dimecres 25 de Maig de 2022
PRIMER CONTACTE ENTRE AJUNTAMENT, GENERALITAT I PROPIETARIS DELS TERRENYS BUITS DEL POLÍGON
Dimecres 30 de Març de 2022
OBERT PROCÉS SELECTIU PER A L’ATORGAMENT DE LLICÈNCIES PER AL MERCAT SETMANAL DE NAVÀS
Dijous 24 de Març de 2022
EL PLE APROVA EL PRESSUPOST DEL 2022
Dilluns 07 de Febrer de 2022
OBERT PERÍODE D'INSCRIPCIONS PER A PARTICPAR A LA FIRA DE PRIMAVERA DE NAVÀS (30 d’abril i 1 de maig de 2022)
Dilluns 24 de Gener de 2022
BORSA DE TREBALL DE PEONS ADSCRITS AL SERVEI DE NETEJA VIÀRIA DE L’AJUNTAMENT DE NAVÀS
Dimecres 19 de Gener de 2022
BORSA DE TREBALL D’OPERARIS DE PALETA OFICIAL SEGONA PER A LA BRIGADA D’OBRES DE L’AJUNTAMENT DE NAVÀS
Dimecres 01 de Desembre de 2021
RESULTATS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2022-2023
Divendres 08 de Maig de 2020
APROVAT EL PRESSUPOST DEL 2020
Subscriu-te a la newsletter de Navàs