Notícies de món rural del municipi de Navàs.

Producció Agrària Ecològica en cultius extensius de secà

Jornada tècnica sobre Producció Agrària Ecològica en cultius extensius de secà.

 

24 d’abril, Alberg de Castelladral (Navàs).

 

De manera lenta però progressiva i imparable, any rere any augmenta a Catalunya tant la producció com el consum d’aliments ecològics. L’augment de la superfície cultivada d’acord amb els mètodes de la producció agrària ecològica es dóna des de fa ja més de vint anys, arreu del país i en tots els sector productius. Tanmateix, encara hi ha molts productors que tenen dubtes sobre la viabilitat tècnica i la rendibilitat econòmica de fer agricultura ecològica en els seus territoris i àmbits productius.

 

L’objectiu d’aquesta jornada tècnica és doble. Per una banda, transferir els aprenentatges de la pagesia que conrea cultius extensius de secà i ha fet amb èxit la conversió a la producció agrària ecològica. Per altra banda, crear un espai d’intercanvi i de debat entre la pagesia que fa producció convencional i la que fa agricultura ecològica. La jornada s’emmarca en el projecte de promoció de la transició agroecològica a Navàs, impulsat per l’Ajuntament de Navàs i l’Associació Arran de terra.

 

Programa:

 

16.30 h Benvinguda

 

16.45 h Presentació de la jornada. Il·lm. Sr. Jaume Casals, Alcalde de Navàs.

 

17.00 h La importància de tenir cura del sòl. Sra. Neus Vinyals, responsable d’assessorament i formació de l’ERA, Espai de Recursos Agroecològics.

 

17.45 h Produir cereals ecològics, una bona oportunitat de negoci. Sr. Josep Oliveres, gerent del Celler Cooperatiu de Salelles.

 

18.30 h Pausa amb tastet de dolços locals i sucs ecològics

 

19.00 h Producció ecològica de llegums, cereals i farines. Sr. Josep Mestre, productor ecològic de llegums, cereals i farines.

 

19.45 h Producció ecològica de vedella. Sr. Just Serra, productor de vedella ecològica de Trullàs.

 

20.30 h Cloenda de la jornada. Sr. Joan Fernández, Regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Navàs.

 

 

En acabar la jornada podrem gaudir d’un tast de productes de proximitat i ecològics elaborats per la cuina de l’Alberg de Castelladral.

 

Més informació:

sobiranies@navas.cat

 

 

NAVÀS SOBIRANIA ALIMENTÀRIA

Publicació: 21/04/2018 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dilluns 15 de Juliol de 2019
Millora del camí de Cal Tiet
Dijous 11 de Juliol de 2019
Aquest dissabte, música i gastronomia a l'Ad Libitum de Castelladral
Dimecres 12 de Juny de 2019
Diverses actuacions al món rural
Dimarts 19 de Febrer de 2019
Vins originals de Navàs pel Maridatge 2019 a Palà de Torroella
Dilluns 04 de Febrer de 2019
Jornada tècnica "El futur del sector porcí a debat"
Dijous 06 de Desembre de 2018
Navàs recupera la seva «memòria pagesa» en un acte a Castelladral.
Dimarts 04 de Desembre de 2018
Documental sobre la nostra pagesia, dijous a Castelladral
Divendres 24 d'Agost de 2018
Arriba també la Festa Major de Torroella
Divendres 13 de Juliol de 2018
Els boscos i els paisatges que ens envolten
Dimarts 05 de Juny de 2018
Arranjament de camins al terme municipal de Navàs
Dijous 10 de Maig de 2018
"La cançó de les mentides" es representa aquest dissabte al teatre a Palà de Torroella
Dissabte 05 de Maig de 2018
El Geoparc de la Catalunya Central posa en valor la geologia de Castelladral
Dimarts 24 d'Abril de 2018
Dissabte 5 de maig, sortida Geològica per Sant Cugat del Racó i Castelladral - Navàs
Dilluns 19 de Març de 2018
Sant Cugat del Racó, és el número u dels reclams turístics de Navàs
Divendres 09 de Març de 2018
L’hora violeta del Maridatge, amb més bon gust de vi que mai
Subscriu-te a la newsletter de Navàs