Notícies d'economia i desenvolupament de Navàs

Producció Agrària Ecològica en cultius extensius de secà

Jornada tècnica sobre Producció Agrària Ecològica en cultius extensius de secà.

 

24 d’abril, Alberg de Castelladral (Navàs).

 

De manera lenta però progressiva i imparable, any rere any augmenta a Catalunya tant la producció com el consum d’aliments ecològics. L’augment de la superfície cultivada d’acord amb els mètodes de la producció agrària ecològica es dóna des de fa ja més de vint anys, arreu del país i en tots els sector productius. Tanmateix, encara hi ha molts productors que tenen dubtes sobre la viabilitat tècnica i la rendibilitat econòmica de fer agricultura ecològica en els seus territoris i àmbits productius.

 

L’objectiu d’aquesta jornada tècnica és doble. Per una banda, transferir els aprenentatges de la pagesia que conrea cultius extensius de secà i ha fet amb èxit la conversió a la producció agrària ecològica. Per altra banda, crear un espai d’intercanvi i de debat entre la pagesia que fa producció convencional i la que fa agricultura ecològica. La jornada s’emmarca en el projecte de promoció de la transició agroecològica a Navàs, impulsat per l’Ajuntament de Navàs i l’Associació Arran de terra.

 

Programa:

 

16.30 h Benvinguda

 

16.45 h Presentació de la jornada. Il·lm. Sr. Jaume Casals, Alcalde de Navàs.

 

17.00 h La importància de tenir cura del sòl. Sra. Neus Vinyals, responsable d’assessorament i formació de l’ERA, Espai de Recursos Agroecològics.

 

17.45 h Produir cereals ecològics, una bona oportunitat de negoci. Sr. Josep Oliveres, gerent del Celler Cooperatiu de Salelles.

 

18.30 h Pausa amb tastet de dolços locals i sucs ecològics

 

19.00 h Producció ecològica de llegums, cereals i farines. Sr. Josep Mestre, productor ecològic de llegums, cereals i farines.

 

19.45 h Producció ecològica de vedella. Sr. Just Serra, productor de vedella ecològica de Trullàs.

 

20.30 h Cloenda de la jornada. Sr. Joan Fernández, Regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Navàs.

 

 

En acabar la jornada podrem gaudir d’un tast de productes de proximitat i ecològics elaborats per la cuina de l’Alberg de Castelladral.

 

Més informació:

sobiranies@navas.cat

 

 

NAVÀS SOBIRANIA ALIMENTÀRIA

Publicació: 21/04/2018 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dijous 17 d'Octubre de 2019
Publicació de les bases de tècnic/a d'educació, esports i drets socials
Dijous 18 de Juliol de 2019
Obert el període d'inscripcions per poder participar a la Fira de Tardor
Dimarts 28 de Maig de 2019
Ajuts econòmics als i les joves emprenedors/es
Divendres 29 de Març de 2019
La 3a Trobada de cooperatives escolars aplega més de 550 alumnes del Bages a Navàs
Dijous 14 de Febrer de 2019
S'aprova el pressupost pel 2019 amb una forta previsió d'inversions
Dilluns 11 de Febrer de 2019
Obert període d'inscripcions per participar a la Fira de Primavera
Dilluns 04 de Febrer de 2019
Jornada tècnica "El futur del sector porcí a debat"
Dimecres 16 de Gener de 2019
L’alcalde de l'Ajuntament de Navàs ha rebut la visita de l'alumnat de la cooperativa TRÈVOLS’08 del projecte d'emprenedoria del Col·legi Sant Josep
Dimarts 18 de Desembre de 2018
ELS COMERÇOS DE NAVÀS CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA
Divendres 30 de Novembre de 2018
Campanya de dinamització de locals en desús: Persianes Amunt!
Dilluns 12 de Novembre de 2018
ACTUALITZEM NAVÀS!
Dimecres 24 d'Octubre de 2018
A BON BOCÍ BON GLOP DE VI
Dimecres 17 d'Octubre de 2018
TOT A PUNT PER GAUDIR DE LA FIRA DE TARDOR
Dilluns 08 d'Octubre de 2018
Dinar amb aliments ecològics i de proximitat
Dimarts 25 de Setembre de 2018
Èxit d'inscrits al curs de manipulació d'aliments
Subscriu-te a la newsletter de Navàs