Notícies de Navàs relacionades amb la cultura

PROGRAMACIÓ CASAL SANT GENÍS

El Casal Sant Genís continua sent l’epicentre de les arts escèniques del municipi amb una programació estable de gran qualitat, i per a totes les edats. Per aquest últim trimestre del 2023 s’han programat tot un seguit d’espectacles que començaran el 17 de setembre i acabaran el 22 de desembre. Des de la regidoria de Cultura ja s’està treballant en la programació de primavera del 2024 per tal d’oferir espectacles durant tot l’any.

Durant la tardor s’han programat una desena d’espectacles on per començar podrem gaudir de L’ESPECTACLE PER LA GENT GRAN, AMB EL NOU SHOW que ens oferirà el Grup d’Amics 9s (Nous) el dia 16 de setembre, a les 18h, els quals ens oferiran un espectacle amb ball i música que vol portar a l’escenari la mostra de tot el treball fet en els assajos de cada setmana i que busca encomanar al públic l’alegria i la il·lusió de tots els integrants del grup. Durant tot aquest any han voltat per tot Catalunya i Andorra.

Com a novetat, el 23 i 24 de setembre, en diversos espais del poble, s’organitzen LES JORNADES DE TEATRE DE LA CATALUNYA CENTRAL. Un cap de setmana ple d’ates culturals amb obres de teatre, teatre breu, tallers debats, trobades… on tots els espectacles són gratuïts i oberts a tots els públics. Només caldrà pagar els àpats.

Dins els actes de la Fira de Tardor podrem gaudir del FESTIVAL TEST, el dia 14 d’octubre, a les 17:30h, en diversos espais. TEST és el Festival de la Xarxa de Pobles Creatius al que Navàs en forma part, obert a propostes de tots els llenguatges artístics (música, teatre, dansa, circ, titelles, màgia, clown, monòlegs, poesia, nous llenguatges…), de curta durada, per a espais reduïts i no convencionals, on la distància entre públic i artistes és mínima, fent augmentar l’experiència del públic i la intensitat de l’espectacle. Volem sorprendre amb tres peces teatrals molt diferents entre elles i que us faran passar una bona estona.

El mateix dia 14 d’octubre, a les 21:30h, dins els actes de la Fira de Tardor, el Grup Escènic Navàs presentarà l’obra FIGURETES DE VIDRE DE TENNESSEE WILLIAMS. En Tom Wingfiels recorda, després de quaranta anys, l’ambient asfixiant de la seva miserable llar, on quatre personatges viuen un infern de fragilitats, temors i frustracions. Una mare dominant, enyora un passat esplendorós i empeny als seus dos fills cap a un futur inaccessible. És l’abisme existent entre el que es desitja i la realitat. Sota la direcció d’en Josep Maria Simó, donaran vida als personatges: Salva Cabrera, Dolors Cabra, Andreu Torres, Nadine Acosta i Jaume Caellas.

El dia 19 de novembre, a les 12h, podrem veure PRÍNCEP TOTILAU: MARE TERRA, Un espectacle d’actors i titelles per a infants sobre l’aparició de la vida a la Terra. El Bernat té cinc anys i una pila de preguntes sense resposta: “D’on van sortir la lluna, el sol, les estrelles i el planeta Terra?”; “Com és que tots els dinosaures es van morir?”; “Abans de ser a la panxa de la mare, on era jo?”. Una nit, quan s’acaba d’adormir, uns personatges molt estranys entren a la seva habitació, hi construeixen una carpa de circ i es preparen per explicar-li, a través de diferents números, l’origen de la vida al planeta Terra, des de la gran explosió del Big Bang fins a l’aparició de l’ésser humà. A càrrec de la Cia. Príncep Totilau.

Com ja es habitual, el 26 de novembre, a les 17:30h, el teatre acollirà el LLIURAMENT DE PREMIS DEL CONCURS DE CINEMA I VÍDEO, organitzat pel Foto Film Navàs.

Arribant ja al desembre, el Casal Sant Genís també acollirà els Concerts d’hivern. El dia 14 de desembre, en dues sessions: a les 17:30h i 19h, es faran els CONCERTS DE NADAL: EL PETIT PRÍNCEP a càrrec de l’Escola Municipal de Música Josep Maria Castella i el dia 17 de desembre, a les 19h, el CONCERT DE NADAL, a càrrec de la Coral Nova de Navàs dirigida per la Mercè Redorta.

També al desembre, CONCERT AMB LES MERCABANDA, el dia 16 de desembre, a les 18h. La Mercabanda és la banda del Zona Franca, el nou Late Night de TV3. Cada nit toquen els hits més canyeros a la televisió, i arrel de la bona rebuda que han tingut com a banda per part del públic i de les ganes de seguir tocant juntes, han decidit portar als escenaris les seves versions. Un concert que passa per molts estils, des del hip hop fins al rock, el funk, el pop o inclús la rumba. Música per gaudir i no deixar de ballar des del primer minut. MARIA LA BLANCO: Veu (cantant, guitarrista i compositora). JOINA CANYET: Piano (pianista, compositora i cantant). Guanyadora del premi Joventut del Sona9 (2019). Actualment està fent de teclista i corista a la nova gira de la Beth Rodergas. LEIA MARTÍNEZ: Baix (música, cantant i compositora). Toca el baix, el violoncel i canta, a més de compondre cançons per a projectes i artistes com Dàmaris Gelabert. GLORIA MAUREL: Bateria. Durant la seva carrera professional ha treballat fent gires i gravacions amb diferents artistes. Destacar que el dia següent estaran acompanyant-nos a la TV amb la Marató de TV3.

Per concloure la programació, Fit Kid Navàs ens portarà el seu FESTIVAL DE FIT KID, un espectacle nadalenc de l’equip de competició i l’escola de Fit Kid, el 22 de desembre, amb dues sessions: 17h i 19h.

Properament es posaran a la venda totes les entrades a la web entrades.navas.cat, excepte les que seran gratuïtes tot i que caldrà reservat els seients anticipadament.

Properament, a les vostres bústies, rebreu el llibret amb tota la programació; mentrestant, us el podeu descarregar a continuació.

Publicació: 25/08/2023 a les 11:21
Altres notícies relacionades
Dimecres 28 de Febrer de 2024
Pel·lícula "EL MESTRE QUE VA PROMETRE EL MAR"
Divendres 09 de Febrer de 2024
ENTRADES A LA VENDA DE LES GIRLS LIKE THAT
Dilluns 05 de Febrer de 2024
Entrades a la venda pel CONCERT: «DE LA TERRA»
Divendres 12 de Gener de 2024
ARRIBA EL IX CONCURS DE RELATS BREUS
Dimecres 10 de Gener de 2024
CONCERT «EN LA NOSTRA LLENGUA DE JAZZ CLAR + JAZZ BAND NAVÀS – SÚRIA»
Dimecres 10 de Gener de 2024
PROGRAMACIÓ CASAL SANT GENÍS PRIMER SEMESTRE 2024
Dilluns 27 de Novembre de 2023
VERMUT – PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
Dilluns 27 de Novembre de 2023
CONCERT DE NADAL DE LA CORAL NOVA
Dimarts 21 de Novembre de 2023
VOLEU ESCOLTAR LA BANDA FEMENINA DE VERSIONS MÉS CANYERA DE LA TELEVISIÓ?
Dilluns 20 de Novembre de 2023
CONSUMEIX CULTURA AMB GRANS DESCOMPTES
Dilluns 20 de Novembre de 2023
Premi a la Projecció artística en Il·lustració per a Valentí Gubianas i Escudé i Premi Empremta per a TEST, Festival de Pobles Creatius en la 41a edició dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura
Dilluns 20 de Novembre de 2023
CLOENDA XLII CONCURS DE CINEMA I VÍDEO DE NAVÀS
Dilluns 20 de Novembre de 2023
JAN PUIGDELLÍVOL PROCLAMAT HEREU DE LES COMARQUES BARCELONINES
Subscriu-te a la newsletter de Navàs