Notícies de l'Ajuntament de Navàs

PROJECTE D'URBANITZACIÓ DE L'ENTORN DEL PAVELLÓ BLAU

L’Ajuntament de Navàs ha realitzat un concurs de projectes per a la redacció i direcció d’obra del projecte d’urbanització de l’entorn del Pavelló Blau que gairebé ha arribat a la seva finalització.

Es tracta d’un concurs anònim on es podien presentar tots els estudis d’arquitectura identificats sota un lema que ha permès desenvolupar tot el procediment sense conèixer l’autoria dels projectes fins a la resolució d’aquest.

El projecte presentat sota el lema “Parc de Cal Ribes”, ha estat el guanyador del concurs.

El projecte crea un espai verd a la zona del Pavelló, adreçat als veïns i veïnes, amb un parc infantil, camins per passejar i un bosquet on poder descansar. Destaca una pista esportiva coberta i zona per aparcaments d’autocaravanes; a més, es conserva i millora la pista de skate i les pistes de petanca.

Les principals accions que es proposen són:

  1. Articular els equipaments preexistents: la proposta d’urbanització s’organitza amb la introducció d’un nou passeig que fa de connector de tots els elements existents, els articula
    i els dona continuïtat. També dignifica l’accés al Pavelló Blau. Alhora, és l’element que ordena els nous espais introduïts com la pista coberta de bàsquet, els jocs infantils o la terrassa de la cafeteria, i millora les connexions als àmbits de la pista d’skate i de la pista de petanca. El passeig és un espai pensat pels vianants, dotat d’una línia arbrada que proporciona ombra a l’estiu a tot el recorregut i connecta amb els camins i carrers existents.

  2. A recer del bosc i sotacobert: els espais d’estada i de passeig disposen de vegetació d’estrat arbori i arbustiu, permetent una correcta regulació de la humitat i la temperatura. Aquesta vegetació també dona protecció al vent al nou espai esportiu exterior millorant les condicions ambientals que li proporciona la coberta que el protegeix del sol i la pluja. Es planteja un parc arbrat davant del pavelló, que funciona com a lloc de reunió i vestíbul i també com a espai de jocs infantils.

  3. La pista coberta: s’aprofita el desnivell existent a l’àmbit per acostar-hi l’espai que es destinarà a pista esportiva exterior, permetent així convertir el talús en grades. La coberta es planteja senzilla amb encavallades metàl·liques i xapa plegada.

  4. Zona d’autocaravanes: es planteja una zona d’estada en un espai amb arbres i arbustos, per tal de fer més agradable l’espai. Aquesta zona també funciona com a pàrquing de vehicles.

  5. Construcció mínima, resultats màxims: El sistema d’intervenció evita la generació de residus d’enderroc, aprofita al màxim les condicions topogràfiques i de qualitat dels sols de l’àmbit (mai urbanitzat), conserva la totalitat d’arbres existents i recicla els elements constructius ja presents dins la mateixa obra, permetent reduir substancialment el consum d’energia derivada del procés de construcció.

  6. Execució de les diferents actuacions: La proposta d’integració dels paviments i elements existents a l’actualitat dins la proposta permet l’execució dels treballs sense interferir en l’ús dels diferents àmbits de forma progressiva, inclús amb la possibilitat de realització de la intervenció en fases. El reaprofitament dels paviments de què disposa l’àmbit i la resolució de la proposta amb materials permet una execució ràpida i senzilla.

Publicació: 03/04/2023 a les 09:38
Altres notícies relacionades
Dijous 30 de Novembre de 2023
TRAMITACIÓ DE DNIs A NAVÀS
Dilluns 27 de Novembre de 2023
NOVA REGIDORA DE L'OPOSICIÓ A L'AJUNTAMENT DE NAVÀS
Dimecres 22 de Novembre de 2023
AL WHATSAPP DEL «OBRO FEEL» PODEM PARLAR DE TU I DEL QUE ESTÀS VIVINT
Dimarts 21 de Novembre de 2023
MOCIÓ PRESENTADA PER LA CUP NAVÀS, ERC, PSC I JUNTS PER INSTAR AL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ QUE INCLOGUI EL PROJECTE CONSTRUCTIU DEL NOU INSTITUT AL PRESSUPOST DEL 2024
Divendres 17 de Novembre de 2023
TRAMITACIÓ DEL DNI A NAVÀS
Dilluns 06 de Novembre de 2023
TRAMITACIÓ DE DNIs A NAVÀS
Dilluns 06 de Novembre de 2023
TALLER GRATUÏT DE DEFENSA PERSONAL FEMENINA
Dilluns 06 de Novembre de 2023
OBRES D'UN TRAM DEL CAMÍ MUNICIPAL QUE VA CAP A L'ALZINA DEL RACÓ
Dilluns 23 d'Octubre de 2023
REGISTRE CENSAL D’ANIMALS DE COMPANYIA
Dilluns 02 d'Octubre de 2023
ACTIVITATS D'OCTUBRE A LA BIBLIOTECA DE NAVÀS
Dilluns 02 d'Octubre de 2023
TRAMITACIÓ DE DNIs A NAVÀS
Dijous 03 d'Agost de 2023
100 VIES D'ESCALADA SOSTENIBLE, LLIBRE DEL NAVASSENC JOSEP SANTASUSANA
Divendres 14 de Juliol de 2023
APROVAT EL CARTIPÀS MUNICIPAL
Divendres 07 de Juliol de 2023
LA MEVA PISCINA NO DISCRIMINA
Dijous 06 de Juliol de 2023
PLE EXTRAORDINARI "CARTIPÀS MUNICIPAL 2023-2027"
Subscriu-te a la newsletter de Navàs