Notícies de l'Ajuntament de Navàs

PROJECTE D'URBANITZACIÓ DE L'ENTORN DEL PAVELLÓ BLAU

L’Ajuntament de Navàs ha realitzat un concurs de projectes per a la redacció i direcció d’obra del projecte d’urbanització de l’entorn del Pavelló Blau que gairebé ha arribat a la seva finalització.

Es tracta d’un concurs anònim on es podien presentar tots els estudis d’arquitectura identificats sota un lema que ha permès desenvolupar tot el procediment sense conèixer l’autoria dels projectes fins a la resolució d’aquest.

El projecte presentat sota el lema “Parc de Cal Ribes”, ha estat el guanyador del concurs.

El projecte crea un espai verd a la zona del Pavelló, adreçat als veïns i veïnes, amb un parc infantil, camins per passejar i un bosquet on poder descansar. Destaca una pista esportiva coberta i zona per aparcaments d’autocaravanes; a més, es conserva i millora la pista de skate i les pistes de petanca.

Les principals accions que es proposen són:

  1. Articular els equipaments preexistents: la proposta d’urbanització s’organitza amb la introducció d’un nou passeig que fa de connector de tots els elements existents, els articula
    i els dona continuïtat. També dignifica l’accés al Pavelló Blau. Alhora, és l’element que ordena els nous espais introduïts com la pista coberta de bàsquet, els jocs infantils o la terrassa de la cafeteria, i millora les connexions als àmbits de la pista d’skate i de la pista de petanca. El passeig és un espai pensat pels vianants, dotat d’una línia arbrada que proporciona ombra a l’estiu a tot el recorregut i connecta amb els camins i carrers existents.

  2. A recer del bosc i sotacobert: els espais d’estada i de passeig disposen de vegetació d’estrat arbori i arbustiu, permetent una correcta regulació de la humitat i la temperatura. Aquesta vegetació també dona protecció al vent al nou espai esportiu exterior millorant les condicions ambientals que li proporciona la coberta que el protegeix del sol i la pluja. Es planteja un parc arbrat davant del pavelló, que funciona com a lloc de reunió i vestíbul i també com a espai de jocs infantils.

  3. La pista coberta: s’aprofita el desnivell existent a l’àmbit per acostar-hi l’espai que es destinarà a pista esportiva exterior, permetent així convertir el talús en grades. La coberta es planteja senzilla amb encavallades metàl·liques i xapa plegada.

  4. Zona d’autocaravanes: es planteja una zona d’estada en un espai amb arbres i arbustos, per tal de fer més agradable l’espai. Aquesta zona també funciona com a pàrquing de vehicles.

  5. Construcció mínima, resultats màxims: El sistema d’intervenció evita la generació de residus d’enderroc, aprofita al màxim les condicions topogràfiques i de qualitat dels sols de l’àmbit (mai urbanitzat), conserva la totalitat d’arbres existents i recicla els elements constructius ja presents dins la mateixa obra, permetent reduir substancialment el consum d’energia derivada del procés de construcció.

  6. Execució de les diferents actuacions: La proposta d’integració dels paviments i elements existents a l’actualitat dins la proposta permet l’execució dels treballs sense interferir en l’ús dels diferents àmbits de forma progressiva, inclús amb la possibilitat de realització de la intervenció en fases. El reaprofitament dels paviments de què disposa l’àmbit i la resolució de la proposta amb materials permet una execució ràpida i senzilla.

Publicació: 03/04/2023 a les 09:38
Altres notícies relacionades
Dimarts 16 d'Abril de 2024
CALENDARI FISCAL 2024
Dimecres 10 d'Abril de 2024
BASES PER A LA CONSTITUCIÓ D’UNA BORSA DE TREBALL DE PERSONAL DELS SERVEIS GENERALS DE L’AJUNTAMENT DE NAVÀS
Dimecres 27 de Març de 2024
DIJOUS TARDA 28 MARÇ SERVEIS TANCATS!
Dimarts 19 de Març de 2024
MIQUEL ALTARRIBA, NOU REGIDOR DE L'AJUNTAMENT DE NAVÀS
Dilluns 11 de Març de 2024
SUBVENCIONS PER AL PAGAMENT DEL LLOGUER O CESSIÓ D’ÚS PER A JOVES FINS A 35 ANYS
Dilluns 11 de Març de 2024
TRAMITACIÓ DE DNIs A NAVÀS
Divendres 08 de Març de 2024
La Residència d’Àvies i Avis de Navàs busca treballadores i treballadors
Divendres 08 de Març de 2024
INSTAL·LACIÓ DE PLAQUES FOTOVOLTAIQUES AL PAVELLÓ BLAU I A LA PISTA SANT JORDI DE NAVÀS
Divendres 01 de Març de 2024
INSPECCIONS ITV A LA MAQUINÀRIA AGRÍCOLA
Dimarts 27 de Febrer de 2024
OBERTS ELS AJUTS PER AL LLOGUER DE L'AGÈNCIA D'HABITATGE DE CATALUNYA ADREÇATS A PERSONES DE +65 ANYS
Dimarts 06 de Febrer de 2024
6 FEBRER. DIA INTERNACIONAL TOLERÀNCIA ZERO AMB LA MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA
Dijous 25 de Gener de 2024
TRAMITACIÓ DE DNIs A NAVÀS
Divendres 19 de Gener de 2024
PROCÉS SELECTIU PER A LA CONTRACTACIÓ EN PRÀCTIQUES D’UN TÈCNIC/A ADSCRIT A SERVEIS FINANCERS
Dimecres 17 de Gener de 2024
DAVID TERÉS RENÚNCIA AL CÀRREC ELECTE
Dilluns 18 de Desembre de 2023
CALENDARI 2024
Subscriu-te a la newsletter de Navàs