Notícies de Navàs relacionades amb ensenyament

Reconeixement com a centre innovador

L’ensenyament a Navàs està d’enhorabona!

El dia 27 de febrer el Departament d’Educació va publicar la llista definitiva de centres amb projectes d’innovació pedagògica reconeguts, d’acord amb la RESOLUCIÓ ENS/1542/2018, de 2 de juliol. Trobareu adjunt el llistat on es fa referència als primers centres de Catalunya que reben aquest distintiu. Són 189 centres entre els prop de 5500 que hi ha a tot Catalunya. A la zona de la Catalunya Central han rebut aquest reconeixement l’Institut Escola Sant Jordi, l’Escola Ítaca de Manresa i l’Escola Vinyet de Solsona.

El curs passat, el Departament d’Ensenyament va proposar a l’Institut-Escola Sant Jordi el fet de ser valorats com a centre per a obtenir el títol de Centre Innovador, i des de l’Institut-escola es va acceptar el repte. L’IE Sant Jordi ha estat avaluat exhaustivament de totes les tasques que porten a terme al centre, la metodologia utilitzada i els resultats. Tot això segons l’Institut-Escola tenint en compte que les finalitats bàsiques de qualsevol innovació han de ser millorar l’èxit escolar de tot l’alumnat, i promoure l’esforç de tots i totes per aconseguir l’excel·lència educativa i garantir l’equitat. 

Els Projectes d’innovació pedagògica que consisteixen en iniciatives d’un centre educatiu responen a objectius de millora educativa prèviament fixats en un pla d’acció i que aporten evidències del canvi que ha significat per al centre pel que fa a les competències dels alumnes o a l’organització i gestió. Es posa èmfasi en aspectes de millora com: la cooperació i la participació, la transformació escolar i social, l’articulació entre el procés i el resultat o producte, la vinculació estreta amb l’entorn, el respecte a les individualitats i la concepció integrada i globalitzada del coneixement: interdisciplinarietat i transversalitat.

Per altra banda, el departament d’Ensenyament creu, també, que els processos de millora que culminin amb èxit han de poder ser transferits i integrats en els centres educatius. Transferir la innovació als centres garantirà un accés equitatiu a l’educació de qualitat per a tothom.

El projecte està emmarcat en els tres àmbits d’innovació aprovats per la Comissió d’Innovació del Departament d’Ensenyament en relació amb el reconeixement de la innovació pedagògica: metodologies i recursos per a la millora de l’ensenyament i aprenentatge, organització i gestió educativa, relació i cooperació amb la comunitat educativa i l’entorn.

Un dels requisits per obtenir el certificat, també és el fet d’haver dissenyat, implementat i consolidat aquest projecte en els últims 5 cursos acadèmics i evidenciar-ne les millores obtingudes.

 Des de l’Institut-escola també volen agrair a tota la comunitat educativa, docents i famílies pel fet d’haver obtingut aquest reconeixement.

Podreu sentir més informació sobre el tema en aquesta entrevista d’Ona Bages a M.Alba Casellas, directora de l’Institut-Escola Sant Jordi.

Publicació: 12/03/2019 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Divendres 12 de Juliol de 2019
PREMI NACIONAL AL COL·LEGI SANT JOSEP PEL PROJECTE ETWINNING “MONUMENTAL EUROPE”
Dimecres 10 de Juliol de 2019
Col·legi Sant Josep a Brussel·les, treballant per les noves pedagogies de l’educació del segle XXI
Dijous 06 de Juny de 2019
La navassenca Marta Vila guanya el premi del XXIVè "El gust per la lectura"
Dilluns 03 de Juny de 2019
Versions. Exposició artística de l'alumnat de 1r ESO a La Volta
Dilluns 03 de Juny de 2019
La navassenca Íngrid Rodríguez queda finalista al premi de "Relatos cortos"
Dilluns 20 de Maig de 2019
El Col·legi Sant Josep rep un premi europeu sobre la sostenibilitat i la reducció de residus
Dilluns 15 d'Abril de 2019
2a JORNADA INDUSTRIAL A L’EDN
Divendres 29 de Març de 2019
Fridays for future
Divendres 29 de Març de 2019
La 3a Trobada de cooperatives escolars aplega més de 550 alumnes del Bages a Navàs
Dimecres 20 de Març de 2019
L’EDN al Saló de l’Ensenyament
Dimecres 20 de Març de 2019
El Col·legi Sant Josep seleccionat en el projecte eTwinning
Dijous 15 de Novembre de 2018
Portes obertes a l'Escola Bressol Quitxalla
Divendres 27 de Juliol de 2018
DOS ALUMNES DE L’EDN REBEN DISTINCIÓ A LES PROVES PAU DE CATALUNYA
Dimecres 13 de Juny de 2018
L’EDN guanya dos premis del concurs de Coca-Cola de Relats Breus
Dilluns 21 de Maig de 2018
Bodes de plata per la Baixada en BTT del Pi de les Tres Branques de l’EDN
Subscriu-te a la newsletter de Navàs