Notícies de Navàs relacionades amb ensenyament

Reconeixement com a centre innovador

L’ensenyament a Navàs està d’enhorabona!

El dia 27 de febrer el Departament d’Educació va publicar la llista definitiva de centres amb projectes d’innovació pedagògica reconeguts, d’acord amb la RESOLUCIÓ ENS/1542/2018, de 2 de juliol. Trobareu adjunt el llistat on es fa referència als primers centres de Catalunya que reben aquest distintiu. Són 189 centres entre els prop de 5500 que hi ha a tot Catalunya. A la zona de la Catalunya Central han rebut aquest reconeixement l’Institut Escola Sant Jordi, l’Escola Ítaca de Manresa i l’Escola Vinyet de Solsona.

El curs passat, el Departament d’Ensenyament va proposar a l’Institut-Escola Sant Jordi el fet de ser valorats com a centre per a obtenir el títol de Centre Innovador, i des de l’Institut-escola es va acceptar el repte. L’IE Sant Jordi ha estat avaluat exhaustivament de totes les tasques que porten a terme al centre, la metodologia utilitzada i els resultats. Tot això segons l’Institut-Escola tenint en compte que les finalitats bàsiques de qualsevol innovació han de ser millorar l’èxit escolar de tot l’alumnat, i promoure l’esforç de tots i totes per aconseguir l’excel·lència educativa i garantir l’equitat. 

Els Projectes d’innovació pedagògica que consisteixen en iniciatives d’un centre educatiu responen a objectius de millora educativa prèviament fixats en un pla d’acció i que aporten evidències del canvi que ha significat per al centre pel que fa a les competències dels alumnes o a l’organització i gestió. Es posa èmfasi en aspectes de millora com: la cooperació i la participació, la transformació escolar i social, l’articulació entre el procés i el resultat o producte, la vinculació estreta amb l’entorn, el respecte a les individualitats i la concepció integrada i globalitzada del coneixement: interdisciplinarietat i transversalitat.

Per altra banda, el departament d’Ensenyament creu, també, que els processos de millora que culminin amb èxit han de poder ser transferits i integrats en els centres educatius. Transferir la innovació als centres garantirà un accés equitatiu a l’educació de qualitat per a tothom.

El projecte està emmarcat en els tres àmbits d’innovació aprovats per la Comissió d’Innovació del Departament d’Ensenyament en relació amb el reconeixement de la innovació pedagògica: metodologies i recursos per a la millora de l’ensenyament i aprenentatge, organització i gestió educativa, relació i cooperació amb la comunitat educativa i l’entorn.

Un dels requisits per obtenir el certificat, també és el fet d’haver dissenyat, implementat i consolidat aquest projecte en els últims 5 cursos acadèmics i evidenciar-ne les millores obtingudes.

 Des de l’Institut-escola també volen agrair a tota la comunitat educativa, docents i famílies pel fet d’haver obtingut aquest reconeixement.

Podreu sentir més informació sobre el tema en aquesta entrevista d’Ona Bages a M.Alba Casellas, directora de l’Institut-Escola Sant Jordi.

Publicació: 12/03/2019 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dimarts 09 de Novembre de 2021
PRIMERES REUNIONS PER ENCARAR EL FUTUR EDUCATIU DE NAVÀS
Dimarts 20 de Juliol de 2021
Cloenda del projecte Erasmus+ del Col·legi Sant Josep a Romania
Divendres 02 de Juliol de 2021
L'EDN PARTICIPA A LES 24H DE MOTOCICLISME DEL CIRCUIT DE CATALUNYA
Dimarts 18 de Maig de 2021
EL PLE DE L'AJUNTAMENT DEMANA FORMALMENT QUE EL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ COMPRI, I NO LLOGUI, ELS EDIFICIS DE L'ESCOLA DIOCESANA
Dilluns 26 d'Abril de 2021
INFORMACIÓ DE LA PREINSCRIPCIÓ A L’ESCOLA BRESSOL QUITXALLA CURS 2021/2022:
Dimecres 07 d'Abril de 2021
BEQUES DE TRANSPORT ESCOLAR PER AL 2N TRIMESTRE
Divendres 26 de Febrer de 2021
COMUNICAT DELS CENTRES EDUCATIUS PER ORIENTAR LES FAMÍLIES EN RELACIÓ AL PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR PER AL CURS 2021-2022
Dijous 18 de Febrer de 2021
EL CONSELLER BARGALLÓ ES REUNEIX AMB LES COMUNITATS EDUCATIVES
Dimecres 10 de Febrer de 2021
VERKAMI PER A PRODUIR EL DISC DE LA JAZZBAND NAVÀS-SÚRIA AMB EMILIO SOLLA
Dimecres 03 de Febrer de 2021
COMUNICAT OFICIAL REFERENT A LA INTEGRACIÓ DELS DOS CENTRES ESCOLARS DEL PATRONAT DE LA FUNDACIÓ ESCOLA DIOCESANA DE NAVÀS A LA XARXA DE TITULARITAT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA.
Dimarts 02 de Febrer de 2021
L’Ajuntament de Navàs, el Departament d’Educació i la titularitat de l'Escola Diocesana de Navàs tanquen un preacord per passar a la xarxa pública el Col·legi Sant Josep i l’Escola Diocesana
Dimarts 12 de Maig de 2020
PREINSCRPICIÓ A L'ESCOLA BRESSOL LA QUITXALLA
Dijous 16 de Gener de 2020
Alumnes d'Erasmus als dos instituts
Subscriu-te a la newsletter de Navàs