Notícies sobre Comerç de Navàs

SUSPESA LA 88A FIRA DE TARDOR
L'equip de govern de l'Ajuntament de Navàs ha pres la decisió de suspendre la 88a Fira de Tardor, així com la inauguració del Centre Enoturístic del Pla de Bages, antic Escorxador, que s'havia de celebrar aquest dijous.

Aquesta decisió, consensuada ràpidament per tot l’equip de govern, s’ha pres després que la Generalitat hagi fet públiques les noves restriccions per frenar els contagis de la Covid-19. Si bé la situació a Navàs és estable, cal assumir responsabilitats pel bé comú, i per aquest motiu s’ha pres aquesta decisió.

88A FIRA DE TARDOR
Des de la regidoria de Promoció Econòmica s’havia programat una fira basada en els actes culturals, ja que es considerava que era un dels sectors més afectats per la crisi sociosanitària que estem vivint; a més, s’havia decidit canviar d’ubicació l’escenari principal -s’havia de situar a la cantonada entre el Passeig i la Cra. de Viver- per tal de beneficiar un dels eixos comercials de Navàs, a més dels bars i restaurants, un dels sectors econòmics més afectats. En aquest sentit, s’ha cregut convenient anul·lar la fira, també per respecte al sector de la restauració: no és de rebut celebrar una fira si els establiments navassencs no en poden obtenir avantatges econòmics. A més, la Generalitat recomana explícitament evitar la mobilitat i el contacte interpersonal, i la majoria dels actes programats, sobretot el concert de Ginestà (en què les entrades anticipades es van esgotar de seguida), auguraven la presència de persones d’arreu del país.

L’Ajuntament de Navàs apostem fermament per la cultura, i considerem que des de la Generalitat de Catalunya i l’Estat Espanyol s’ha d’apostar plenament en aquest sector, ja de per sí ofegat. Per aquest motiu ja s’està parlant amb totes les companyies per tal de trobar noves dates, amb l’objectiu final de no haver d’anul·lar el contracte.

Continua i s’amplia la Campanya Fira’t!
En la situació actual, s’ha de potenciar més que mai el comerç local, per aquest motiu s’ha pres la decisió d’ampliar els terminis de la Campanya Fira’t, la qual durarà fins el 31 d’octubre. Entre tots i totes fem Navàs, compra a Navàs!

 

INAUGURACIÓ DEL CENTRE D’INTERPRETACIÓ ENOTURÍSTIC DEL PLA DE BAGES (ANTIC ESCORXADOR)
El Dijous 15 estava prevista la inauguració protocol·lària del Centre d’Interpretació Enoturístic del Pla de Bages (antic Escorxador), en què estava prevista l’assistència de l’Hble. Sr. Ramon Tremosa i Balcells, Conseller d’Empresa i Economia de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Juan Luis Ruiz Lopez, Diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, o altres càrrecs públics del Consell Comarcal del Bages i alcaldes de la zona i membres de la DO Pla de Bages.

En consonància a la decisió presa per la Fira de Tardor, també s’ha decidit suspendre la inauguració, però també les portes obertes que s’havien de celebrar durant el cap de setmana, amb la voluntat de fer-ho més endavant, quan la situació sociosanitària derivada de la Covid-19 sigui més estable.

RESPONSABILITAT I SENTIT COMÚ
Totes les actualitzacions que es fan amb les dades de la Covid-19 al nostre municipi, les acabem demanant responsabilitat i sentit comú a la població; i, és clar, això també recau en l’Ajuntament de Navàs. No és una decisió gens fàcil, haver de suspendre una de les fires històriques del nostre municipi, però davant les adversitat s’hi ha de ser. Per aquest motiu, des de l’equip de govern ja s’està preveient una dotació pressupostària per destinar-la a ajudes econòmiques, i també per a la compra de material higienicosanitari.

Així doncs, responsabilitat i sentit comú de tots i totes. Recordem que actualment no es poden concentrar més de 6 persones tant en espais públics com privats. A més, l’ús de la mascareta és obligatòria en tots els àmbits, així com la constant de neteja de mans i distància social, com també recordem que està prohibit fumar a l’aire lliure si no es pot respectar la distància de 2 metres entre persones. Tots i totes hem ser responsables de les nostres accions tot pensant en la protecció de les persones més vulnerables.

Publicació: 14/10/2020 a les 19:28
Altres notícies relacionades
Dimecres 06 d'Octubre de 2021
89A FIRA DE TARDOR DE NAVÀS
Dissabte 01 de Maig de 2021
SORTEIG CAMPANYA "SOMNI FET REGAL"
Dimarts 06 d'Abril de 2021
89A FIRA DE PRIMAVERA: MÉS CULTURA I COMERÇ LOCAL
Dijous 25 de Març de 2021
CAMPANYA COMERCIAL DE SOMNI!
Dimecres 13 de Gener de 2021
GUANYADORS/ES DEL CONCURS D'APARADORS DE NADAL DE NAVÀS
Dijous 17 de Desembre de 2020
COMPRAR A NAVÀS SURT A COMPTE!
Dimecres 11 de Novembre de 2020
BONIFICACIÓ DEL 25% DE LA TAXA DE RESIDUS ALS ESTABLIMENTS AFECTATS PER LA COVID-19
Dimarts 10 de Novembre de 2020
PREMIATS I PREMIADES DE LA CAMPANYA FIRA'T
Dimecres 28 d'Octubre de 2020
NOVA GUIA D'INFORMACIÓ MUNICIPAL, COMERCIAL I DE SERVEIS
Dilluns 19 d'Octubre de 2020
Continua i s’amplia la Campanya Fira’t!
Dilluns 05 d'Octubre de 2020
ARRIBA LA "88A FIRA DE TARDOR", ADAPTADA A LA SITUACIÓ SOCIOSANITÀRIA
Dimarts 08 de Setembre de 2020
Projecte "Petits pobles, bons poductes, grans idees"
Divendres 26 de Juny de 2020
Reobert al públic el pàrquing del Passeig Ramon Vall
Divendres 29 de Maig de 2020
Ajuda econòmica als establiments afectats per la Covid-19
Dimarts 21 d'Abril de 2020
ARRIBA LA 88A FIRA DE PRIMAVERA, EN VERSIÓ CONFINADA
Subscriu-te a la newsletter de Navàs