Notícies sobre comunicació de Navàs
Els alumnes de 1r de Batxillerat han dedicat la setmana abans de Pasqua a treballar la memòria de la generació que va viure la Guerra Civil, “Ecos del passat”, amb un recorregut, a través de llibres, pel•lícules i escenaris aquesta etapa de la nostra història.
La setmana va començar amb la contextualització del tema i treballant com gestionar el tema de la memòria històrica i el perdó per part dels dos bàndols. A través dels noms de carrers que hi ha al poble de Navàs i les plaques Stolpersteine (traduïdes com a “pedres que fan ensopegar”) també s’hi va fer una aproximació. Tot seguit hi ha haver una entrevista amb Marc Antoni Malagarriga i Carles Seuba. Cofundador del Banc d’ADN i un dels creadors del documental “#elcamídunprotocol”.
Els alumnes van poder veure també la guerra des de la perspectiva de l’absurditat a través de la pel•lícula La vaquilla i van anar a la biblioteca per conèixer de prop com l’ha treballat la literatura i explicat a través dels llibres d’història.
El plat fort del treball va ser la sortida que van fer dijous i divendres per conèixer els escenaris de la batalla de l’Ebre: Corbera d’Ebre, Pinell de Brai, Villalba dels Arcs, Mirador del Bassot i al Memorial de Camposines. Tot això fent convivència i intercanvi d’experiències a l’alberg del Mas la Coixa, a Móra d’Ebre.
Per als nostres alumnes aquest treball és un projecte per donar a conèixer i fer sentir unes vivències humanes d’una situació límit com pot esser una guerra, en un temps històric determinat, la Guerra Civil Espanyola, dins d’un marc concret, Catalunya. No és tan important el que s’aprèn com el camí que es fa, és a dir el procés.