Notícies de Navàs relacionades amb ensenyament

Xerrada sobre l'edifici de l'Institut-Escola Sant Jordi

Organitzada per l’AMPA de l’IE Sant Jordi, alguns membres de l’equip de govern, en Salvador Busquets Gubianas, en Genís Rovira Barat i la Marta Manubens Oliveras, van exposar en quin punt s’està respecte el nou edifici de l’IE Sant Jordi. En aquesta reunió hi van assistir membres del professorat i també pares i mares, en el que va ser una xerrada distesa i clarificadora, i on es van respondre tots els dubtes que van sorgir.

A grans trets, es van explicar tots els passos que s’han fet des de l’Ajuntament -ja des de l’anterior legislatura- per tal de fer possible la construcció del nou edifici per tal de traslladar-hi l’alumnat que actualment ocupen les cargoleres situades al costat de l’Eix. També es van explicar les propostes de financament que han proposat des del Departament, sempre a l’espera que s’aprovin els pressupostos de la Generalitat, aquestes passen perquè l’Ajuntament assumeixi una part del cost de les obres o del projecte executiu d’aquestes, un cost que seria retornat per la Generalitat mitjançant anualitats per determinar, així com també el tant per cent del cost total retornable. Tot plegat, però, es va deixar clar que estava en un estat molt primigeni.

De fet, abans s’ha d’aclarir en quin indret es situarà el nou edifici: actualment sobre la taula, per part del Departament d’Ensenyament hi ha l’opció de fer-ho al darrera de l’actual escola, ocupant un dels patis, i s’ha descartat fer-ho al terreny adjacent al Pavelló Blau, cedit per part de l’Ajuntament, degut a que, segons les explicacions del Departament, totes les noves construccions es projecten adossades a les escoles existents per facilitar el projecte educatiu del centre, el d’institut-escola. Des de l’equip de govern, però, es va deixar clar que no tanquen cap opció i, a més, està treballant per una tercera, arranjar la Pista Sant Jordi per tal que, a sobre, s’hi pugui encabir el nou edifici; aquesta seria una proposta que mantindria els patis. De tota manera, com en el cas del convenis de finançament, tot plegat està un estat encara per madurar.

La reunió, doncs, va servir per exposar en quin punt estem, i es va acordar fer aquests tipus d’assemblees de forma periòdica.

Publicació: 16/12/2019 a les 11:45
Altres notícies relacionades
Dimarts 20 de Juliol de 2021
Cloenda del projecte Erasmus+ del Col·legi Sant Josep a Romania
Divendres 02 de Juliol de 2021
L'EDN PARTICIPA A LES 24H DE MOTOCICLISME DEL CIRCUIT DE CATALUNYA
Dimarts 18 de Maig de 2021
EL PLE DE L'AJUNTAMENT DEMANA FORMALMENT QUE EL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ COMPRI, I NO LLOGUI, ELS EDIFICIS DE L'ESCOLA DIOCESANA
Dilluns 26 d'Abril de 2021
INFORMACIÓ DE LA PREINSCRIPCIÓ A L’ESCOLA BRESSOL QUITXALLA CURS 2021/2022:
Dimecres 07 d'Abril de 2021
BEQUES DE TRANSPORT ESCOLAR PER AL 2N TRIMESTRE
Divendres 26 de Febrer de 2021
COMUNICAT DELS CENTRES EDUCATIUS PER ORIENTAR LES FAMÍLIES EN RELACIÓ AL PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR PER AL CURS 2021-2022
Dijous 18 de Febrer de 2021
EL CONSELLER BARGALLÓ ES REUNEIX AMB LES COMUNITATS EDUCATIVES
Dimecres 10 de Febrer de 2021
VERKAMI PER A PRODUIR EL DISC DE LA JAZZBAND NAVÀS-SÚRIA AMB EMILIO SOLLA
Dimecres 03 de Febrer de 2021
COMUNICAT OFICIAL REFERENT A LA INTEGRACIÓ DELS DOS CENTRES ESCOLARS DEL PATRONAT DE LA FUNDACIÓ ESCOLA DIOCESANA DE NAVÀS A LA XARXA DE TITULARITAT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA.
Dimarts 02 de Febrer de 2021
L’Ajuntament de Navàs, el Departament d’Educació i la titularitat de l'Escola Diocesana de Navàs tanquen un preacord per passar a la xarxa pública el Col·legi Sant Josep i l’Escola Diocesana
Dimarts 12 de Maig de 2020
PREINSCRPICIÓ A L'ESCOLA BRESSOL LA QUITXALLA
Dijous 16 de Gener de 2020
Alumnes d'Erasmus als dos instituts
Divendres 27 de Desembre de 2019
30 anys de Pastorets al Col·legi Sant Josep
Subscriu-te a la newsletter de Navàs