Residència d’Avis i Àvies

Residència d’Avis i Àvies

La Residència d’Avis i Àvies de Navàs va néixer l’any 1984 envoltada d’un espai verd que li dona vida. El seu servei va destinat a tota aquella persona, generalment d’avançada edat, que necessita l’atenció de recursos especials que la família no pot atendre per les raons que siguin.

Els serveis que ofereix són: residència assistida, llar residència, centre de dia, unitat de psicogeriatria, programes de curta estada (descans familiar, RHB…), menjador social i àpats a domicili, cuina pròpia, acompanyaments, bugaderia i costura, atenció mèdica, infermeria, psicologia, fisioteràpia, teràpia ocupacional, educació social, treball social… I altres serveis setmanals com perruqueria, podologia, servei religiós i voluntariat. Així mateix, si l’usuari té dificultats pel que fa a la mobilitat, i a petició del propi familiar: servei protètic, servei oftalmològic, gestions ortopèdiques i servei de notaria.

Des de la Residència es promou un envelliment actiu, que consisteix en:

  • Treball físic: rehabilitació, psicomotricitat, exercici, parc lúdic.
  • Activitats i tallers adaptats als interessos i necessitats de l’usuari: memòria, biblioteca, manualitats, converses en grup, estimulació cognitiva, cinema…
  • Projectes amb diferents entitats i/o empreses (Boccia, musicoteràpia, estimulació sensorial amb animals…).
  • Projectes intergeneracionals amb les escoles del nostre poble.
  • Celebració de totes aquelles festes pròpies del nostre país: Nadal, Carnesoltes, Onze de Setembre, Castanyada…
  • Sortides programades: excursió de l’any, als voltants de casa nostra…
  • Bingo setmanal: amb un gran equip de persones voluntàries que desinteressadament participen també a moltes de les nostres festes.