Notícies de festes a Navàs

4t FESTIVAL D'HAVANERES «GENT DE TERRA ENDINS»

Dissabte 3 de juny. 19h. Plaça de l’Església de Navàs.

Navàs acull enguany la quarta edició del “Festival d’havaneres Gent de terra endins”, després de l’èxit de les tres primeres cites, prèvies totes elles a la pandèmia. La festa, com és natural, comptarà també amb rom cremat per a tothom i la participació del públic. Estarà conduït per membres del Grup Escènic Navàs: Josep Maria Simó, Marc Suau i Laura Suau que interpretaran a l’avi i els néts. El guió és de Quim Pujolar.

Aquest festival va néixer per a posar de manifest que les havaneres no són només un gènere musical de mar. També hi ha autors i obres que parlen de l’interior del territori de Catalunya, i per tant igualment en formen part. D’aquí el nom “Gent de terra endins”, títol d’una havanera de l’any 1983 feta per l’igualadí Josep M. Tribó, que parla d’aquella gent que no va anar a la guerra de Cuba però es va quedar aquí per defensar el país. I així s’explica -ja de bon principi- en els primers paràgrafs de la lletra: “Els meus avantpassats no van pas anar a Cuba, no eren pas mariners sinó del gent del camp; els meus avantpassats eren de terra ferma, eren de terra endins on s’hi cull el blat”.

Aquesta, doncs, és una de les principals idees que donen sentit a aquest certamen i per la qual, aquest 2023, l’Ajuntament de Navàs i l’Escola Municipal de Música Mestre Josep Maria Castella han apostat per reemprendre. També la qualitat musical que es garanteix és un altre dels motius; aquest 2023 liderat pel reconegut grup Son de l’Havana al qual s’hi afegeix el grup Agnetes, format tot per dones, totes elles de reconeguda formació musical. Al costat dels dos grups d’havaneres en prendran part dues corals: Coral Nova de Navàs i Coral Estel de Gironella, del municipi veí.

En relació a acollir aquesta edició del festival, Marta Manubens, regidora d’Educació i Festes de l’Ajuntament explica que “ens va semblar molt interessant impulsar aquesta iniciativa, d’una banda per oferir quelcom diferent en l’àmbit musical de les havaneres. De l’altra, que tingui com a objectiu promoure la cultura de pobles o municipis interiors, també en un moment en què l’habitual atracció de les grans ciutats està tenint un impacte cada cop més fort”.

En aquest sentit, la regidora afegeix que “sabem que és una festival que assegura qualitat, originalitat, i al mateix temps la participació d’alumnes de les escoles de música no solament de Navàs sinó dels municipis de l’entorn. També d’organitzacions com les corals, en les qual hi ha des d’aficionats de totes les edats fins a músics de talent”.

El festival finalitzarà amb la cantada en comú dels grups i l’habitual participació del públic amb la tradicional ‘La bella Lola’ i l’emblemàtica ‘El meu avi’ de Josep Lluis Ortega Monasterio. Prèviament, abans de la mitja part, les dues corals cantaran l’havanera ‘Gent de terra endins’ de Tribó.

*A continuació podeu descarregar-vos la partitura i la lletra del tema Gent de Terra endins per tal que puguem cantar-la plegats.

Gent_de_terra_endins_Arranjament Pep Serdà

Descarregar
Publicació: 02/06/2023 a les 12:43
Altres notícies relacionades
Dimecres 10 d'Abril de 2024
FESTA AMB PD DONCSELLES I DJ COSTIX
Dilluns 08 d'Abril de 2024
DOCUMENTAL I TAST AMB "WOUNDED LAND2
Divendres 05 d'Abril de 2024
92a FIRA DE PRIMAVERA DE NAVÀS
Dimecres 27 de Març de 2024
CANTADA DE CARAMELLES A NAVÀS, CASTELLADRAL I PALÀ DE TORROELLA
Divendres 09 de Febrer de 2024
ARA SI QUE JA EL TENIM AQUÍ, EL CARNESTOLTES REGANSER DE NAVÀS!
Dimarts 30 de Gener de 2024
III FESTA MAJOR ALTERNATIVA FEMINISTA DE NAVÀS
Dilluns 29 de Gener de 2024
OBERT EL PERÍODE D'INSCRIPCIONS PER A PARTICIPAR A LA FIRA DE PRIMAVERA DE NAVÀS (13 i 14 d’abril de 2024)
Dilluns 22 de Gener de 2024
LA SETMANA MÉS BOJA A NAVÀS PEL CARNESTOLTES!
Dijous 18 de Gener de 2024
EL CARNESTOLTES REGANSER ARRIBA A NAVÀS!
Dilluns 18 de Desembre de 2023
CAVALCADA REIS MAGS 2024
Dilluns 18 de Desembre de 2023
CAP D'ANY A NAVÀS
Dijous 14 de Desembre de 2023
BALL DE NADAL A NAVÀS
Divendres 01 de Desembre de 2023
FESTES DE NADAL!
Divendres 01 de Desembre de 2023
MIRANT EL NADAL AMB ULLS D’INFANT
Dimarts 10 d'Octubre de 2023
91a FIRA DE TARDOR
Subscriu-te a la newsletter de Navàs