Notícies de festes a Navàs

4t FESTIVAL D'HAVANERES «GENT DE TERRA ENDINS»

Dissabte 3 de juny. 19h. Plaça de l’Església de Navàs.

Navàs acull enguany la quarta edició del “Festival d’havaneres Gent de terra endins”, després de l’èxit de les tres primeres cites, prèvies totes elles a la pandèmia. La festa, com és natural, comptarà també amb rom cremat per a tothom i la participació del públic. Estarà conduït per membres del Grup Escènic Navàs: Josep Maria Simó, Marc Suau i Laura Suau que interpretaran a l’avi i els néts. El guió és de Quim Pujolar.

Aquest festival va néixer per a posar de manifest que les havaneres no són només un gènere musical de mar. També hi ha autors i obres que parlen de l’interior del territori de Catalunya, i per tant igualment en formen part. D’aquí el nom “Gent de terra endins”, títol d’una havanera de l’any 1983 feta per l’igualadí Josep M. Tribó, que parla d’aquella gent que no va anar a la guerra de Cuba però es va quedar aquí per defensar el país. I així s’explica -ja de bon principi- en els primers paràgrafs de la lletra: “Els meus avantpassats no van pas anar a Cuba, no eren pas mariners sinó del gent del camp; els meus avantpassats eren de terra ferma, eren de terra endins on s’hi cull el blat”.

Aquesta, doncs, és una de les principals idees que donen sentit a aquest certamen i per la qual, aquest 2023, l’Ajuntament de Navàs i l’Escola Municipal de Música Mestre Josep Maria Castella han apostat per reemprendre. També la qualitat musical que es garanteix és un altre dels motius; aquest 2023 liderat pel reconegut grup Son de l’Havana al qual s’hi afegeix el grup Agnetes, format tot per dones, totes elles de reconeguda formació musical. Al costat dels dos grups d’havaneres en prendran part dues corals: Coral Nova de Navàs i Coral Estel de Gironella, del municipi veí.

En relació a acollir aquesta edició del festival, Marta Manubens, regidora d’Educació i Festes de l’Ajuntament explica que “ens va semblar molt interessant impulsar aquesta iniciativa, d’una banda per oferir quelcom diferent en l’àmbit musical de les havaneres. De l’altra, que tingui com a objectiu promoure la cultura de pobles o municipis interiors, també en un moment en què l’habitual atracció de les grans ciutats està tenint un impacte cada cop més fort”.

En aquest sentit, la regidora afegeix que “sabem que és una festival que assegura qualitat, originalitat, i al mateix temps la participació d’alumnes de les escoles de música no solament de Navàs sinó dels municipis de l’entorn. També d’organitzacions com les corals, en les qual hi ha des d’aficionats de totes les edats fins a músics de talent”.

El festival finalitzarà amb la cantada en comú dels grups i l’habitual participació del públic amb la tradicional ‘La bella Lola’ i l’emblemàtica ‘El meu avi’ de Josep Lluis Ortega Monasterio. Prèviament, abans de la mitja part, les dues corals cantaran l’havanera ‘Gent de terra endins’ de Tribó.

*A continuació podeu descarregar-vos la partitura i la lletra del tema Gent de Terra endins per tal que puguem cantar-la plegats.

Gent_de_terra_endins_Arranjament Pep Serdà

Descarregar
Publicació: 02/06/2023 a les 12:43
Altres notícies relacionades
Dimarts 01 d'Agost de 2023
JA TENIM AQUÍ EL PROGRAMA D’ACTES DE LA FESTA MAJOR DE NAVÀS!
Divendres 28 de Juliol de 2023
US PRESENTEM ELS CONCERTS DE LA FESTA MAJOR DE NAVÀS!
Dijous 27 de Juliol de 2023
LA FESTA MAJOR DE NAVÀS 2023 JA TÉ CARTELL!
Dimecres 26 de Juliol de 2023
CONCERTS AMB «FETUS» I «RIU»
Divendres 30 de Juny de 2023
PUBILLATGE NAVASSENC 2023
Dijous 22 de Juny de 2023
REVETLLES AMB PRECAUCIÓ
Dimarts 20 de Juny de 2023
ADlibitum a Castelladral "Tast Rural, Vi, música i gastronomia"
Divendres 16 de Juny de 2023
Teatre i col·loqui «NO ES PAÍS PARA NEGRAS». Una comèdia dramàtica que et congela el somriure.
Divendres 16 de Juny de 2023
ARRIBA LA PROGRAMACIÓ DEL TOC D’ESTIU 2023
Dijous 15 de Juny de 2023
BUSQUEM EL NOU PUBILLATGE NAVASSENC!!
Dijous 15 de Juny de 2023
38è PREMI FLAMA
Dimecres 07 de Juny de 2023
REVETLLA DE SANT JOAN I V CANVI D’ESTELADA
Dimecres 26 d'Abril de 2023
ARRIBA LA FESTA MAJOR DE CASTELLADRAL!!
Dilluns 27 de Febrer de 2023
ELS CARRERS DE NAVÀS ES VAN OMPLIR DE COLORS AMB LES COMPARSES, MÚSICA I FESTA DEL CARNESTOLTES REGANSER
Subscriu-te a la newsletter de Navàs