Notícies de l'Ajuntament de Navàs

Navàs inicia una campanya de protecció a l'entorn rural amb ADN sintètic

La Policia Local de Navàs inicia una prova-pliot per a augmentar la seguretat a les zones rurals mitjançant el marcatge amb ADN sintèntic

Tal i com la Policia Local i la regidoria de Governació ja va informar en les diferents xerrades informatives celebrades el passat mes d’abril, s’inicia una prova-pilot enmarcat en la zona rural del municipi, bàsicament masies aïllades, amb el marcatge d’objectes amb ADN sintètic, cosa que en permet fer una localització més eficaç. Ja s’ha iniciat el marcatge en algunes masies i es continurarà fent durant les properes setmanes.

L’ADN sintètic es un producte que permet marcar de forma permanent i indeleble objectes , maquines etc. mitjançant uns micropunts que contenen una numeració que vincula allò marcat amb el propietari, a més d’estar fabricat en un material amb una cadena de ADN sintètic única i exclusiva per cada kit. Els objectes queden registrats en una base de dades a nivell europeu a la qual la Policia de Navàs hi té accés gràcies als acord arribats amb el Grup Camós i la seva filial Rodri, acords que amb la cessió de material d’adn han permès que aquesta prova pilot no tingui cost ni per l’ajuntament ni per als veïns de l’entorn rural. Els veïns que participen de la campanya se’ls col·locarà una placa identificativa de la campanya, on hi ha les dades de contacte de l’empresa subministradora de l’ADN i de la Policia Local de Navàs, també amb un codi QR que permet fer la trucada sense haver de marcar el número de telèfon.

La regidoria de Governació vol agraïr la col·laboració de l’Ajuntament de Sallent que a través de la seva Policia ha cedit temporalment a l’Ajuntament de Navàs aparells de lectura i detecció de l’ADN.

Publicació: 13/05/2014 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dimarts 06 de Febrer de 2024
6 FEBRER. DIA INTERNACIONAL TOLERÀNCIA ZERO AMB LA MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA
Dijous 25 de Gener de 2024
TRAMITACIÓ DE DNIs A NAVÀS
Divendres 19 de Gener de 2024
PROCÉS SELECTIU PER A LA CONTRACTACIÓ EN PRÀCTIQUES D’UN TÈCNIC/A ADSCRIT A SERVEIS FINANCERS
Dimecres 17 de Gener de 2024
DAVID TERÉS RENÚNCIA AL CÀRREC ELECTE
Dilluns 18 de Desembre de 2023
CALENDARI 2024
Dijous 14 de Desembre de 2023
BALL DE NADAL A NAVÀS
Dimarts 12 de Desembre de 2023
JORNADA DE NETEJA I MANTENIMENT DE PARETS, MURS I MOBILIARI URBÀ
Dimarts 12 de Desembre de 2023
ARRIBA 700 – NOUS SERVEIS 4G I 5G A NAVÀS
Divendres 01 de Desembre de 2023
FIRA DEL REGAL DE NAVÀS
Dijous 30 de Novembre de 2023
TRAMITACIÓ DE DNIs A NAVÀS
Dilluns 27 de Novembre de 2023
NOVA REGIDORA DE L'OPOSICIÓ A L'AJUNTAMENT DE NAVÀS
Dimecres 22 de Novembre de 2023
AL WHATSAPP DEL «OBRO FEEL» PODEM PARLAR DE TU I DEL QUE ESTÀS VIVINT
Dimarts 21 de Novembre de 2023
MOCIÓ PRESENTADA PER LA CUP NAVÀS, ERC, PSC I JUNTS PER INSTAR AL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ QUE INCLOGUI EL PROJECTE CONSTRUCTIU DEL NOU INSTITUT AL PRESSUPOST DEL 2024
Divendres 17 de Novembre de 2023
TRAMITACIÓ DEL DNI A NAVÀS
Subscriu-te a la newsletter de Navàs